COOKING

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χωρίς άγχος: Χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χωρίς άγχος: Χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν
Unsplash/ Libby Penner
Για να μην πιέζεις τον εαυτό σου κι αυτά τα Χριστούγεννα

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο των γιορτών. Πολλά άτομα περνούν αρκετό χρόνο σχεδιάζοντας, προετοιμάζοντας και εκτελώντας με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα. Από το να φτιάξουν ιδιαίτερα πιάτα, μέχρι να βρουν την πιο ευφάνταστη συνταγή για ένα γλυκό που είδαν στο TikTok. Εντάξει, έως έναν βαθμό είναι αποδεκτό. Αλλά κάποιες φορές η κατάσταση ξεφεύγει.

Το να καταπιέζεις τον εαυτό σου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι μια λάθος απόφαση. Εκείνη την ημέρα – και γενικά στις γιορτές, πρέπει να βρίσκεις χρόνο να ξεκουράζεσαι και να περνάς καλά. Ή τουλάχιστον, να ακολουθείς κάποια tips ώστε να αποφορτίζεσαι.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να ετοιμάσεις φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χωρίς άγχος;

Δεν είναι κακό να αγοράσεις έτοιμα τρόφιμα

Σίγουρα, θέλεις να περιποιηθείς τους καλεσμένους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύεις. Μπορείς, πολύ απλά, να αγοράσεις και έτοιμα φαγητά – ή έστω κάποια από τα φαγητά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Δεν θα παρεξηγεί κανείς.

Μαγείρεψε μαζί με τους καλεσμένους

Αν οι καλεσμένοι σου είναι πολύ κοντινοί φίλοι σου ή συγγενείς, τότε μπορείτε να ετοιμάσετε όλοι μαζί μερικά πιάτα. Γενικότερα, μπορεί να αναλάβει ο καθένας από κάτι μικρό, είτε αυτό είναι τα ποτά είτε ένα συγκεκριμένο πιάτο είτε τα γλυκά. Αν πάλι δεν θέλεις να ετοιμάσετε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, απλώς ανάθεσε λίγες δουλειές σε όλους, ώστε να είστε οργανωμένοι.

Ξεκίνησε από νωρίς τις προετοιμασίες

Εάν έχεις βάλει σκοπό να μαγειρέψεις, τότε απλώς καλό είναι πολύ να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι από νωρίς. Σκέψου ποια τρόφιμα θα χρειαστείς, από πού θα προμηθευτείς και γενικώς κάνε μια λίστα με όσα θα είναι απαραίτητα εκείνη την ημέρα. Εάν έχεις οργανωθεί νωρίς, το άγχος θα είναι πολύ μικρότερο.

Τακτοποίησε την κουζίνα

Έχεις βρεις ακριβώς πώς θέλεις να είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τώρα, ήρθε η στιγμή να τακτοποιήσεις την κουζίνα και τον πάγκο, ξεκαθαρίζοντας οτιδήποτε δεν θα χρειαστείς. Σκοπός είναι η κουζίνα να γίνει όσο το δυνατόν πιο χρηστική γίνεται, για να μην «χαθείς» κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας.

Μην κάνεις ένα «κλασικό» δείπνο

Εάν η ιδέα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σε αγχώνει, τότε μπορείς να την απορρίψεις. Σχεδίασε κάτι πιο χαλαρό. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία που σε στρεσάρει. Μπορείς ακόμα και να κανονίσεις ένα γεύμα στο αγαπημένο σου εστιατόριο, με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.