HOME SWEET HOME

Πώς να κάνεις το δωμάτιό σου να μυρίζει υπέροχα, με 4 απλά βήματα


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Πώς να κάνεις το δωμάτιό σου να μυρίζει υπέροχα, με 4 απλά βήματα
Unsplash/ shche_ team
Ήξερες ότι η μυρωδιά στο δωμάτιό σου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα;

Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να μυρίζει όμορφα το δωμάτιό σου. Ο χώρος που αφιερώνεις στον εαυτό σου για να ξεκουραστεί και να γεμίσει μπαταρίες εκτός από ότι πρέπει να αποπνέει μια ηρεμία και ζεστασιά, χρειάζεται να μυρίζει και όμορφα.

Αυτό, μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας άρωμα λεβάντας. Αλλά, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για να κάνεις το δωμάτιό σου να μυρίζει φανταστικά.

Αιθέρια έλαια γερανιού

Αν θέλεις ένα φρέσκο και ελαφρύ άρωμα για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, τότε το έλαιο γερανιού, είναι αυτό που ψάχνεις. Καθώς εισπνέεις διαχυμένα αιθέρια έλαια, τα μόρια αυτών των ελαίων έρχονται σε επαφή με τα αισθητήρια νεύρα σου, τα οποία διεγείρουν την αποστολή ενός σήματος μέσω του οσφρητικού νεύρου στον οσφρητικό βολβό που βρίσκεται κοντά στον εγκέφαλο. Με τη σειρά του, αυτός ο οσφρητικός βολβός στέλνει στη συνέχεια σήματα στον εγκέφαλο ότι έχεις ξεκουραστεί.

Σπρέι χαμομηλιού και σανταλόξυλου

Ξέρεις ότι το χαμομήλι είναι το ιδανικό ρόφημα πριν τον ύπνο. Είναι όμως και η ιδανική επιλογή για να χαρίσεις ένα υπέροχο άρωμα στο δωμάτιό σου. Το χαμομήλι και η καταπραϋντική ζεστασιά του σανταλόξυλου είναι ο τέλειος τρόπος για να εμποτίσεις το κρεβάτι σου με ένα χαλαρωτικό άρωμα.

Γιασεμί και βανίλια

Αν θέλεις να δοκιμάσεις να κάνεις ένα layering αρωμάτων, μπορείς να δοκιμάσεις τον συνδυασμό γιασεμιού και βανίλιας. Το γιασεμί, γνωστό για την καταπραϋντική του δράση, και η βανίλια, με τις γλυκές, ανακουφιστικές νότες της, είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία είναι ιδανική για ύπνο.

Φακελάκια με βότανα

Εάν θέλεις το άρωμα στο δωμάτιό σου να διαρκεί για μέρες, δοκίμασε σακουλάκια με βότανα γεμάτα με αποξηραμένο λυκίσκο ή βάλσαμο λεμονιού, τοποθετημένα κάτω από τα μαξιλάρια ή γύρω από το δωμάτιο. Έτσι, θα χαρίσεις ένα φυσικό άρωμα στον χώρο σου.