HOME SWEET HOME

Bookshelf Wealth: Η σοφιστικέ τάση που θα δώσει μια vintage πινελιά στο σπίτι σου


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2024

Bookshelf Wealth: Η σοφιστικέ τάση που θα δώσει μια vintage πινελιά στο σπίτι σου
Unsplash/ Pickawood
To «Bookshelf Wealth» υπόσχεται να κάνει το σπίτι σου ένα σοφιστικέ καταφύγιο

Μιλήσαμε για το «Unexpected Red Theory», για το «Denim trend» και για κάθε τάση στην οποία «ορκίζονται» οι interior designers – και προφανώς επικρατούν στα social media. Σήμερα, όμως, θα μιλήσουμε για «Bookshelf Wealth» την τάση που υπόσχεται να κάνει το σπίτι σου ένα σοφιστικέ καταφύγιο. Και ναι, στο TikTok συγκεντρώνει ήδη περίπου 2 εκατομμύρια προβολές.

Το συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης αποτελεί, ουσιαστικά, την απόρριψη των τέλεια περιποιημένων, καθαρά σπιτιών που ήταν τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, σκέψου ότι προβάλλεται μια επιμελημένη - αλλά όχι υπερβολικά επιμελημένη επιλογή πραγμάτων που έχουν νόημα για εσένα προσωπικά, όπως βιβλία, οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη και αντικείμενα που έχεις συλλέξει. Ξέχνα το «άγχος» για την ποσότητα των πραγμάτων που έχεις σπίτι σου, ξέχνα έννοιες όπως μινιμαλισμός και μαξιμαλισμός και επικεντρώσου στη δημιουργία μιας αισθητικής που πηγάζει από τη δική σου εμπειρία ζωής.

Ένας χώρος που υιοθετεί την αισθητική Bookshelf Wealth, μπορεί να έχει βιβλιοθήκες γεμάτες με τόμους, που δεν είναι τοποθετημένοι με βάση το χρώμα ή το μέγεθος. Τα βιβλία, αντιθέτως, φαίνονται κάπως τυχαία τοποθετημένα, σαν κάποιος να τα έβγαλε πρόσφατα από το ράφι, αλλά αυτό είναι που προσθέτει ελκυστικότητα και αυθεντικότητα.

Πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου με βάση το στιλ Bookshelf Wealth;

Για να πετύχεις το συγκεκριμένο σοφιστικέ στιλ, με τέτοιο τρόπο ώστε το σπίτι να φαίνεται πλούσιο και κομψό, πρέπει να σκέφτεσαι την ισορροπία που θέλεις να πετύχεις. Ουσιαστικά, χρειάζεται να δώσεις βάση με την οπτική ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει ο χώρος σου συνολικά, ενώ ο βασικός στόχος είναι να πετύχεις μια ανάμειξη των βιβλίων ή κάθε είδους τέχνης που θέλεις να εντάξεις στον χώρο, αλλά με έναν ατημέλητο τρόπο. Ακόμα, πολλά πράγματα που έχεις συλλέξει για χρόνια, και τα οποία μπορεί να φαίνεται ότι δεν ταιριάζουν σε κανένα άλλο στιλ που υπάρχει στο σπίτι σου, μπορούν ακόμα να βρουν μια θέση όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο trend.

Μία μικρή δόση έμπνευσης από το Pinterest