HOME SWEET HOME

Διακόσμηση μπάνιου: 6 φυτά που θα ομορφύνουν τον χώρο


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2024

Διακόσμηση μπάνιου: 6 φυτά που θα ομορφύνουν τον χώρο
Unsplash/ Lisa Moyneur
Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο μπάνιο

Αγαπάμε τα φυτά εσωτερικού χώρου, το έχεις καταλάβει. Και δεν πρέπει να σου προκαλεί έκπληξη, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από το να προσθέσεις μερικές πράσινες πινελιές στους αγαπημένους χώρους σου. Και το μπάνιο, πρέπει να είναι μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Αρχικά, σκέψου πόση υγρασία υπάρχει στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Πρέπει κάπως να την καταπολεμήσεις, και ναι, τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σε βοηθήσουν. Ο πόθος, η φτέρη της Βοστώνης, η Σανσεβιέρια, είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απορροφούν τις τοξίνες και να καθαρίζουν τον αέρα. Εκτός, όμως, από το κομμάτι της υγιεινής, αντικειμενικά τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης στο μπάνιο, κάτι που σίγουρα χρειάζεσαι.

Εάν θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες για τα φυτά που μπορείς να εντάξεις στο μπάνιο, ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Σανσεβιέρια

Ευδοκιμεί σε χώρους με πολλή υγρασία, άρα είναι η κατάλληλη επιλογή για το μπάνιο. Τα μακριά φύλλα του είναι γνωστό ότι βοηθούν στο φιλτράρισμα των τοξινών από τον αέρα, είναι ιδανικό για τα μικρά μπάνια, και καθώς τα φύλλα του αναπτύσσονται προς τα πάνω και όχι προς τα έξω, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Φτέρη της Βοστώνης

Ακόμα ένα φυτό που καθαρίζει τον αέρα στον χώρο σου. Εάν αναζητάς εκείνο το φυτό που θα δώσει μια μοντέρνα πινελιά στον χώρο ή που θα μπορείς να το κρεμάσεις, τότε η φτέρη της Βοστώνης είναι ιδανική επιλογή. Μια συμβουλή, είναι να την τοποθετήσεις κάπου με έμμεσο ηλιακό φως, όπως κοντά στο παράθυρο.

Χλωρόφυτο

Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου χάρη στις ιδιότητες του να καθαρίζει τον αέρα και να αναπτύσσεται γρήγορα. Το χλωρόφυτο είναι ιδανικό για κάθε δωμάτιο στο σπίτι, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή ιδιαίτερα για το μπάνιο.

Καλαθέα

Αυτό το πανέμορφο φυτό έχει μεγάλα πολύχρωμα φύλλα και προσαρμόζεται γρήγορα σε σκοτεινά σημεία. Μπορείς να το να τοποθετηθείς ως διακοσμητικό φυτό για να χαρίσει λίγο περισσότερο φως και φρεσκάδα στον χώρο. Εάν, μάλιστα, το μπάνιο σου είναι σκοτεινό, τότε πραγματικά είναι η Νο1 επιλογή.

Πόθος


Απορροφά εύκολα τους ατμούς και την υγρασία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το μπάνιο. Αυτό το καταπράσινο φυτό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ευδοκιμεί σε σημεία με άμεσο φως και δημιουργούν ένα υπέροχο vibe στον χώρο. Για δική σου ευκολία, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα ράφι.

Αλόη

Η αλόη πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι – και σίγουρα στο μπάνιο. Είναι ένα ποώδες φυτό με μεγάλα φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, γνωστό για τις θαυματουργές του ικανότητες. Για το μπάνιο, είναι η τέλεια επιλογή, καθώς παράγει οξυγόνο στον χώρο.