HOME SWEET HOME

4 φυτά εσωτερικού χώρου που συμβολίζουν την αγάπη και την αφοσίωση


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2024

4 φυτά εσωτερικού χώρου που συμβολίζουν την αγάπη και την αφοσίωση
Pexels/ Monstera Production
Αυτά, είναι τα «φυτά του έρωτα» για να κάνεις δώρο φέτος στο ταίρι σου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συνδέεται σχεδόν πάντα με ένα μπουκέτο λουλούδια. Τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορχιδέες, ανεμώνες είναι μερικά από τα δώρα που συνηθίζουν να δίνουν οι άνθρωποι στους συντρόφους τους, την ημέρα της αγάπης. Αλλά, εμείς, θα σου προτείνουμε αυτή τη φορά να κάνεις δώρο στο ταίρι σου ένα φυτό εσωτερικού χώρου.

Γιατί; Γιατί αρχικά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ανθεκτικά, που σημαίνει ότι δεν παραμένουν φρέσκα μόνο για λίγες ημέρες, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και μερικά εξ αυτών συμβολίζουν την αγάπη, την αφοσίωση και την αφθονία.

Αυτά, είναι τα «φυτά του έρωτα» για να κάνεις δώρο φέτος στον σύντροφό σου.

Ανθούριο

Jenny.Gr
Pexels/ Karolina Grabowska

Το ανθούριο συμβολίζει την αγάπη, τη φιλοξενία και την αφθονία. Το ιδιαίτερα θερμό χρώμα του, καθώς και τα φύλλα του – που έχουν σχήμα καρδιάς, το καθιστούν ένα ιδιαίτερο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ρομαντικό και ταυτόχρονα αισθητικά ευχάριστο, είναι ένας τρόπος για να δείξεις την αγάπη σου στο ταίρι σου.

Χόγια – Hoya kerrii

Jenny.Gr
Unsplash/ feey

Το must-have φυτό εσωτερικού χώρου που συμβολίζει την αγάπη και την αφοσίωση. To hoya kerrii είναι ένα μικρό και ανθεκτικό φυτό που αναγνωρίζεται συνήθως από τα φύλλα του, σε σχήμα καρδιάς. Για πολλούς, είναι συνώνυμο με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για δώρο.

Κηροπηγή

Jenny.Gr
Pexels/ Ksenia Chernaya

Είναι ένα φυτό εγγενές στην Αφρική και συμβολίζει τη σύνδεση και την ισορροπία. Μπορεί να το συναντήσεις και με την ονομασία «String of Hearts» και σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό δώρο για το amore. Μάντεψε, πάλι τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς και σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, συνδέεται με το στοιχείο του νερού, κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί σύμβολο της αρμονίας.

Σπαθίφυλλο

Jenny.Gr
Pexels/Bellava G

Συμβολίζει την αθωότητα, την ειρήνη και την αγάπη και τα γαλήνια λευκά λουλούδια του είναι μια τέλεια προσθήκη στο σπίτι του αγαπημένου σου προσώπου. Εκτός από το ότι μπορεί να απογειώσει κάθε χώρο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το φυτό αντιπροσωπεύει πνευματικά την ελπίδα, τη θεραπεία και τη φιλοδοξία.