HOME SWEET HOME

Έχεις τζάκι στο σπίτι; 4 ιδέες για μια cozy διακόσμηση


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2024

Έχεις τζάκι στο σπίτι; 4 ιδέες για μια cozy διακόσμηση
Unsplash/ Spacejoy
Αυτές οι ιδέες για το τζάκι θα αναβαθμίσουν το σαλόνι σου 

Υπάρχει κάποιος που δεν λατρεύει το τζάκι; Μάλλον, όχι. Ειδικά τις κρύες ημέρες – και νύχτες του χειμώνα, σχεδόν όλοι λατρεύουν την ιδέα να κάθονται μπροστά στο αναμμένο τζάκι στο σπίτι τους, να απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώνουν μετά από μία κουραστική μέρα.

Εάν έχεις και εσύ τζάκι στο σπίτι, και δεν ξέρεις πώς να το διακοσμήσεις ή γενικά θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στον χώρο, τότε σου έχουμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείς. Από εσωτερικά φυτά μέχρι ασύμμετρες πινελιές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις τον χώρο σου, ακόμα πιο cozy.

Πρόσθεσε ασύμμετρες πινελιές

Εάν έχεις ένα μικρό τζάκι στο σαλόνι, και θέλεις να το κάνεις να φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, πρόσθεσε μερικές ασύμμετρες πινελιές, καθώς θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο. Θα μπορούσες να το κάνεις αυτό με βάζα, λουλούδια, ακόμα και με κορνίζες και βάσεις φωτογραφιών, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει την προσωπικότητά σου.

Παίξε με μεταλλικά στοιχεία

Για να προσθέσεις λίγη παραπάνω λάμψη, χρησιμοποίησε αντικείμενα που ενισχύουν το φως, όπως καθρέφτης ή μεταλλικά αντικείμενα. Έτσι, θα δημιουργήσεις την εντύπωση ενός ευρύχωρου δωματίου, παίζοντας με τις αντανακλάσεις. Ακόμα, οποιοδήποτε αντικείμενο σε χρυσό, ασημένιο και χάλκινο χρώμα, θα κάνουν επίσης τον χώρο να φαίνεται πολυτελής με έναν διακριτικό, κομψό τρόπο.

Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου

Ωραία τα μεταλλικά στοιχεία, αλλά εάν θέλεις να προσθέσεις λίγη φρεσκάδα στον χώρο, τόλμησε να προσθέσεις μια πινελιά πράσινου. Μπορείς να κρεμάσεις φυτά πάνω από το τζάκι και θα δεις απευθείας πώς η ζεστασιά του αναμιγνύεται με τη φρεσκάδα των φυτών.

Χρησιμοποίησε το τζάκι ως αποθηκευτικό χώρο

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς το τζάκι στο σπίτι σου, και θέλεις να βρεις έναν δημιουργικό τρόπο ώστε να δώσεις άλλη πνοή στον χώρο, τότε χρησιμοποίησέ το ως χώρο αποθήκευσης στο σαλόνι. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις ένα μικρό σκούρο ντουλάπι αποθήκευσης ως κρυφό χώρο και τοποθετήσεις προσεκτικά μερικά πράγματα.