HOME SWEET HOME

Μικρό σαλόνι: 5 τρόποι για να το οργανώσεις ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2024

Μικρό σαλόνι: 5 τρόποι για να το οργανώσεις ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο
Unsplash/ Spacejoy
Πάντα υπάρχει τρόπος για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται περισσότερο ευρύχωρο

Ένα μικρό σαλόνι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα κομψό, ωστόσο με τις λάθος κινήσεις υπάρχει περίπτωση να μεταμορφωθεί σε έναν χώρο που σε «πνίγει». Εξάλλου, η άνεση κα η λειτουργικότητα σε ένα σπίτι είναι το παν. Και, πραγματικά, αυτό δεν σχετίζεται πάντα με τα τετραγωνικά. Ένας χώρος διαμορφώνεται και από τις δικές σου επιλογές.

Έτσι, εάν ζεις σε ένα μικρό σπίτι είναι λογικό να θέλεις μερικές φορές να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο. Πάντως, υπάρχουν πολλές ιδέες για να το καταφέρεις αυτό. Μερικά μόνο έξυπνα κόλπα θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο που ήδη έχεις.

Επίλεξε πολυλειτουργικά έπιπλα

Κάθε έπιπλο στο σαλόνι έχει σημασία, ειδικά εάν είναι μικρός ο χώρος. Η ιδανική επιλογή, εάν δεν θέλεις να περιοριστείς, είναι να αναζητήσεις πολυλειτουργικά/προλυχρηστικά έπιπλα, όπως τραπεζάκια σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο ή έναν καναπέ-κρεβάτι για να φιλοξενείς καλεσμένους. Και να θυμάσαι, ένα μικρό σαλόνι μπορεί να είναι λειτουργικό και φαίνεται παράλληλα μεγάλο.

Διαμόρφωσε διαφορετικά τα έπιπλα

Εάν το σαλόνι στο σπίτι σου είναι μικρό, δεν χρειάζεται να το φορτώνεις με έπιπλα που δεν έχουν καμία χρήση. Διάλεξε έπιπλα στο σωστό μέγεθος – και χρώμα (παίζει μεγάλο ρόλο) και τοποθέτησέ τα με τον σωστό τρόπο, ώστε να κάνεις τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Επίσης, βεβαιώσου ότι τα έπιπλα έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μη φαίνεται «μπουκωμένο» το σαλόνι.

Φτιάξε συγκεκριμένα μοτίβα στον χώρο

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μερικά έξυπνα κόλπα, όπως το να προσθέσεις χαλιά, συγκεκριμένα ριχτάρια ή επιλεγμένο φωτισμό, θα δημιουργήσεις έναν αρμονικό χώρο, αλλά και ένα άνετο μέρος για να χαλαρώνεις. Γενικά, το ιδανικό είναι να επιλέγεις παρόμοιες υφές, χρώματα και μοτίβα, ώστε να μη δημιουργείται ένας χώρος χωρίς «ταυτότητα».

Τακτοποίησε συχνά το σαλόνι

Προφανώς, δεν περίμενες να το ακούσεις από εμάς, αλλά όταν ένας χώρος είναι ήδη περιορισμένος, η ακαταστασία δεν θα σε βοηθήσει και ιδιαίτερα. Το ιδανικό είναι να μην αφήνεις να συσσωρευτεί ακαταστασία, γιατί έτσι θα μπορείς και εσύ να χαλαρώνεις πιο εύκολα, αλλά και θα κάνεις το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο.

Αξιοποίησε τους τοίχους

Το πώς αξιοποιείς τους τοίχους στο σαλόνι, διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Μπορείς να «κερδίσεις» χώρο τοποθετώντας για παράδειγμα μερικά ράφια ή ακόμα και πίνακες στους τοίχους, καθώς αυτό θα δώσει ύψος. Με αυτόν τον τρόπο, το μάτι στρέφεται προς τα πάνω, γεγονός που δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού.