HOME SWEET HOME

Καναπές: Τι χρώμα να επιλέξεις για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2024

Καναπές: Τι χρώμα να επιλέξεις για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο
Unsplash/ Spacejoy
Αυτές οι αποχρώσεις στον καναπέ θα κάνουν το σαλόνι να φαίνεται πιο «φωτεινό» και ευρύχωρο

Εάν βρίσκεσαι σε μια περίοδο που ψάχνεις ποιες ή πόσες αλλαγές να κάνεις στο σαλόνι σου έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο, τότε αυτό το άρθρο είναι για 'σενα. Και να ξέρεις, ένα είναι το βασικό πράγμα το οποίο πρέπει να προσέξεις: το χρώμα του καναπέ.

Ειδικά σε ένα μικρό διαμέρισμα, κάθε έπιπλο και κάθε επιλογή χρώματος, μετράει. Έτσι, εάν θέλεις να φαίνεται το σαλόνι σου πιο ευάερο χωρίς, όμως, να χρειαστεί να κάνεις αμέτρητες αλλαγές, καλό είναι να γνωρίζεις ότι πρέπει να επικεντρωθείς στο σωστό χρώμα του καναπέ σου.

Ανοιχτό ή σκούρο χρώμα καναπέ;

Σε ένα μικρό σαλόνι, ο Νο1 κανόνας για να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο είναι η χρήση ανοιχτών χρωμάτων. Και αυτό ισχύει και για τον καναπέ σου, ειδικά εάν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χώρου σου. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις, όπως το λευκό, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι μπορούν να ενισχύουν το φυσικό φως, μετατρέποντας ένα δωμάτιο σε πιο ανάλαφρο και «χαρούμενο».

Το ίδιο αποτέλεσμα, μπορούν να έχουν και οι παστέλ αποχρώσεις, όπως το baby blue και το απαλό ροζ. Κάπου εδώ, αξίζει να γνωρίζεις ότι το απαλό ροζ, είναι η απόλυτη τάση στα χρώματα καναπέ για το 2024. Το ροζ μπορεί να είναι απίστευτα εκλεπτυσμένο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε υφάσματα με ιδιαίτερη υφή, όπως το μαλλί, το βελούδο ή το τουίντ.

Σκουρόχρωμος καναπές

Και τι γίνεται εάν, ήδη, έχεις ένα σκουρόχρωμο ή πολύ έντονο χρώμα καναπέ, τον οποίο δεν θέλεις να αποχωριστείς; Τότε, υπάρχουν τρόποι να τον ενσωματώσεις αρμονικά στον χώρο, χωρίς να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται ακόμα πιο μικρό. Εάν, λοιπόν, έχεις έναν statement καναπέ σε έντονο χρώμα, εξισορρόπησε τον χώρο με ουδέτερα χρώματα στους τοίχους, στα καλύμματα και τα αξεσουάρ.

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, απλώς αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι ο καναπές αποτελεί – συνήθως, το μεγαλύτερο έπιπλο στο σαλόνις σου. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να «πνίγουν» ένα χώρο, εάν όλα τα χρώματα που υπάρχουν εκεί είναι σκούρα και μουντά.