HOME SWEET HOME

Αυτές είναι οι απόλυτες τάσεις στα χρώματα καναπέ για το 2024


JTeam

30 Ιανουαρίου 2024

Αυτές είναι οι απόλυτες τάσεις στα χρώματα καναπέ για το 2024
Unsplash/ Spacejoy
Από παστέλ χρώματα μέχρι βαθιά μπλε, αυτά τα χρώματα είναι ένα μεγάλο «ναι» το 2024

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων κατά τη διακόσμηση ενός σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας. Κι αυτό γιατί η διάθεσή μας, η ποιότητα του ύπνου μας, ακόμα και η συγκέντρωσή μας μπορούν να επηρεαστούν από τη χρωματική παλέτα που κυριαρχεί σε έναν χώρο.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το χρώμα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζει τις αγορές μας, ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα με μεγάλο κόστος, όπως ένας καναπές. Και επειδή ξέρουμε πως σε ενδιαφέρει, αυτά τα χρώματα είναι η απόλυτη τάση για τους καναπέδες το 2024.

Γκρι

Το γκρι είναι το πιο περιζήτητο χρώμα για τον καναπέ αυτή τη σεζόν. Απεριόριστα ευέλικτο, ένα ουδέτερο γκρι μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ταιριάζει εξαιρετικά με μια εξίσου ουδέτερη χρωματική παλέτα και δίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ των ψυχρών και των θερμών τόνων.

Πράσινο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να φέρουν τη φύση στον εσωτερικό τους χώρο, γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το ότι το πράσινο είναι το απόλυτο χρώμα της χρονιάς. Το πράσινο μήλο ταιριάζει άνετα σε ένα περιβάλλον εξοχικού σπιτιού, αλλά το πράσινο του δάσους είναι η ιδανική επιλογή για να δημιουργήσεις μια ρομαντική αίσθηση.

Καφέ

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα χαλαρό και ήρεμο στιλ στο σαλόνι σου, ένας καφέ καναπές θα κάνει τη διαφορά. Αλλά, πρόσεξε, καφέ καναπές δεν σημαίνει απαραίτητα και δερμάτινος. Ναι, ένας δερμάτινος καναπές είναι ασφαλής επιλογή, αλλά και ένας καραμελένιος λινός, είναι μοναδικός.

Κίτρινο

Είναι ένα χρώμα που όσο κι αν δεν το πιστεύεις μπορεί να προσαρμοστεί με τον πιο πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο σε κάθε σπίτι. Κι αυτό γιατί το κίτρινο ταιριάζει πολύ καλά με τα περισσότερα χρώματα του χρωματικού κύκλου – ιδιαίτερα με το πράσινο και το μπλε.

Ροζ

Ένας ροζ καναπές είναι η απόλυτη επιλογή για να δώσεις περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σου. Ωστόσο, χρειάζεται να δώσεις αρκετή προσοχή – εάν θέλεις να διατηρήσεις τις ισορροπίες. Το ροζ μπορεί να είναι απίστευτα εκλεπτυσμένο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε υφάσματα με ιδιαίτερη υφή, όπως το μαλλί, το βελούδο ή το τουίντ.

Πορτοκαλί

Είναι μέσα στα πιο δημοφιλή χρώματα καναπέδων για το 2024 και ο απόλυτος τρόπος για να φέρεις μερικά positive vibes στο σπίτι. Ένα ζεστό πορτοκαλί μπορεί να φωτίσει αμέσως έναν χώρο, αλλά και να δώσει την απαραίτητη ζεστασιά και θερμότητα.


Λευκό

Δεν είναι η καλύτερη επιλογή, εάν έχεις κατοικίδια – αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά, ένας λευκός καναπές με ένα μινιμαλιστικό σχέδιο είναι ό,τι χρειάζεται το σαλόνι σου. Οι θερμότερες αποχρώσεις είναι μια πιο επιεικής επιλογή και προσφέρουν μια ουδέτερη βάση για την προσθήκη παστέλ μαξιλαριών.