HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διακοσμείς το σαλόνι σου


JTeam

25 Ιανουαρίου 2024

Φενγκ Σούι: 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διακοσμείς το σαλόνι σου
Unsplash/ amir hossein
Εάν αποφύγεις αυτά τα λάθη, το σαλόνι σου θα είναι υπέροχο 

Και ποιος δεν θέλει να δώσει μερικά positive vibes στον χώρο του. Ειδικά, όταν αυτός ο χώρος είναι το σαλόνι, το βασικό σημείο σε κάθε σπίτι. Ευτυχώς, υπάρχουν απλές και ανεπαίσθητες αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να δώσεις αυτή τη διαφορετική και θετική πινελιά στον χώρο σου.

Απλώς, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγεις, προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου. Σε κάποια πράγματα πρέπει να πεις ένα μεγάλο «όχι», όπως η λανθασμένη τοποθέτηση των επίπλων, ο σκοτεινός φωτισμός και πολλά ακόμα.

Αυτά, είναι τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διακοσμείς το σαλόνι σου.

Μην γεμίζεις το σαλόνι με πολλά έπιπλα

Όταν επιλέγεις έπιπλα για το σαλόνι, μπορεί εύκολα να παρασυρθείς. Αλλά, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, «less is more». Ειδικά εάν έχεις μικρό σαλόνι, προτίμησε να περιορίσεις τις επιλογές σου μόνο στα βασικά κομμάτια επίπλων που χρειάζεσαι, αντί να «μπουκώσεις» τον χώρο.

Δεν αξιοποιείς τον φυσικό φωτισμό

Κανείς δεν θέλει έναν σκοτεινό και μουντό χώρο στο σπίτι του, πόσο μάλλον όταν αυτός ο χώρος είναι το σαλόνι. Για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα, πρέπει να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως και να βεβαιωθείς ότι υπάρχει επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Μία έξυπνη επιλογή είναι να μετακινήσεις τα ογκώδη έπιπλα από τα παράθυρα, και το σαλόνι θα φωτιστεί αμέσως.

Jenny.Gr
Unsplash

Μην επιλέγεις σκούρες αποχρώσεις

Το μαύρο ή οι σκούρες αποχρώσεις γενικότερα, πρέπει να αποφεύγονται καθώς μπορούν να απορροφήσουν το φως και να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρός. Το σαλόνι σου πρέπει να είναι «ζεστό», οπότε τα ανοιχτά χρώματα θα δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό που αναζητάς.

Μην τοποθετείς λάθος τα έπιπλα

Αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχεις γεμίσει τον χώρο σου με πολλά και αχρείαστα έπιπλα, είναι σημαντικό να δώσεις βάση και στην τοποθέτησή τους. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το ιδανικό είναι να αφήνεις λίγο χώρο μεταξύ των επίπλων και των τοίχων ώστε να «αναπνέει» το σαλόνι. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.