HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι, για να αποφύγεις την κακοτυχία


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Φενγκ Σούι: Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι, για να αποφύγεις την κακοτυχία
Unsplash/ Spacejoy
Αυτά τα 6 πράγματα μέσα στο σπίτι μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την τύχη σου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Ακόμα και το πιο μικρό αντικείμενο στο σπίτι ή το σημείο τοποθέτησής του, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην τύχη σου. Το ξέρεις ήδη αυτό. Αλλά, ίσως κάτι που δεν έχει προσέξει, είναι πως πολλές φορές προσπαθείς να βελτιώσεις την ενέργεια του σπιτιού σου μόνο προσθέτοντας αντικείμενα. Και τι γίνεται με αυτά που πρέπει να ξεφορτωθείς;

Όπως αποδεικνύεται, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι υπάρχουν αρκετά «γρουσούζικα» αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνεις από τους εσωτερικούς χώρους στο σπίτι. Αυτά τα αντικείμενα επηρεάζουν αρνητικά την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή, φέρνοντας κακοτυχία.

Σπασμένα/ χαλασμένα ρολόγια

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ένα σπασμένο ρολόι εμποδίζει την πρόοδό σου και φέρνει κακή τύχη ή αποτυχία. Ουσιαστικά, συμβολίζει μια στασιμότητα στην προσωπική/ επαγγελματική ζωή, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ο μηχανισμός ενός ρολογιού είναι συνδεδεμένος με το σώμα μας. Καλό είναι, λοιπόν, να πετάξεις από το σπίτι τα σπασμένα ρολόγια ή να τα αντικαταστήσεις με καινούργια.

Τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, το να έχεις τηλεόραση στο δωμάτιό σου είναι σαν να προσκαλείς έναν «τρίτο» στον χώρο σου, διαταράσσοντας την ηρεμία. Ακόμα και όταν είναι κλειστή η τηλεόραση, λειτουργεί σαν καθρέφτης, κάτι που είναι επίσης ένα μεγάλο «όχι».

Κάκτος και μπονσάι

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως τα φυτά με αγκάθια προσελκύουν αρνητική ενέργεια. Το να έχεις έναν κάκτο στο σπίτι, προμηνύει ατυχία, ενώ προκαλεί συναισθήματα στρες και άγχους. Παράλληλα, τα μπονσάι συμβολίζουν την καθυστερημένη ανάπτυξη και τις απραγματοποίητες δυνατότητες. Καλύτερα, λοιπόν, να προτιμάς φυτά εσωτερικού χώρου όπως η παχίρα, o ευκάλυπτος ή κρασούλα που φέρνουν καλή τύχη και αφθονία.

Τρόφιμα που έχουν λήξει

Η καθαρή κουζίνα είναι πηγή υγείας και πλούτου, επομένως είναι απαραίτητο να απομακρύνεις από τα ντουλάπια παλιά σνακ, μπισκότα, μπαχαρικά ή οτιδήποτε έχει λήξει. Το να γεμίζεις τον χώρο της κουζίνας με χαλασμένο φαγητό θα επηρεάσει την ανάπτυξή σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ξεραμένα φυτά

Με βάση την κινέζικη φιλοσοφία, τα ξεραμένα ή «νεκρά» φυτά μπορεί να συμβολίζουν τη στασιμότητα και την έλλειψη ανάπτυξης. Καλύτερα, να τα αντικαταστήσεις με υγιή φυτά που προάγουν τη ζωτικότητα και τη θετική ενέργεια.

Άδεια βάζα

Το να αφήνεις τα βάζα άδεια στο σπίτι, ειδικά όταν είναι και γεμάτα νερό, μπορεί να μειώσει την τύχη σου στις σχέσεις. Καλύτερα, να τα γεμίζεις με όμορφα λουλούδια, που θα σου φτιάξουν και τη διάθεση ή εάν τα αφήνεις άδεια, να τα τοποθετείς μακριά από το οπτικό σου πεδίο.