HOME SWEET HOME

Μικρή κουζίνα: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι


JTeam

2 Μαρτίου 2024

Μικρή κουζίνα: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Unsplash/ Sosey Interiors
Το Φενγκ Σούι λέει πως εάν αποφύγεις αυτά τα λάθη, η κουζίνα σου θα αλλάξει θεαματικά

Η διακόσμηση και οργάνωση της κουζίνας σου με τον βέλτιστο τρόπο, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη σωστή καθημερινή της χρήση, καθώς θα βρίσκεται στην πιο λειτουργική της εκδοχή. Και ένα λειτουργικό δωμάτιο, ειδικά η κουζίνα, είναι απαραίτητο σε ένα σπίτι. Η λειτουργικότητα, μεταξύ άλλων, μπορεί να βελτιώσει και τη «ροή» της ενέργειας σε έναν χώρο, κάνοντας μεγάλη διαφορά.

Ας μπούμε, όμως, στο κεντρικό μας θέμα. Εάν, έχεις μικρή κουζίνα και σκέφτεσαι τρόπους για να την αλλάξεις και να την ανανεώσεις, πρώτα πρέπει να σκεφτείς τα λάθη που χρειάζεται να αποφύγεις. Και αυτά τα λάθη, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μπορούν ενδεχομένως να καταστρέψουν τον χώρο σου.

Σε τι πρέπει να πεις «όχι», λοιπόν, για να δημιουργήσεις την πιο ωραία κουζίνα;

«Όχι» σε σκούρα χρώματα

Υπάρχουν πολλά σκούρα και φλογερά χρώματα που «αγαπάει» το Φενγκ Σούι, αλλά η υπερβολική χρήση τους σε τοίχους και ντουλάπια – ειδικά σε μια μικρή κουζίνα, μπορεί να είναι καταστροφή. Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις «σκοτεινές» αποχρώσεις, αλλά σε μικρότερες δόσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να επιλέξεις έναν μαύρο νεροχύτη και βρύση ή ένα κόκκινο χαλί, αλλά να διατηρήσεις σε ανοιχτούς τόνους όλη την υπόλοιπη κουζίνα.

«Όχι» σε ανοιχτά ράφια

Σύμφωνα με τους interior designers, τα ανοιχτά ράφια είναι πολύ δημοφιλή στις κουζίνες, αλλά όταν έχεις έλλειψη αποθηκευτικού χώρου, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, υπερφορτωμένα και ακατάστατα. Εάν θέλεις η κουζίνα να φαίνεται όμορφη, πρέπει να ταξινομείς τα αντικείμενα στα ράφια, ώστε ο χώρος να είναι συνεκτικός.

«Όχι» στους πολλούς καθρέφτες

Προσπάθησε να περιορίσεις τους καθρέφτες στο ελάχιστο στη μικρή κουζίνα σου. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οτιδήποτε αντανακλά φως, ακόμα και σκεύη όπως τα μαχαίρια, τα πιάτα και άλλα αντικείμενα, θεωρείται ότι μοιάζουν με καθρέφτη. Με αυτό το δεδομένο, οι ανακλαστικές ιδιότητες αυτών των αντικειμένων, μπορούν να αντικαταστήσουν έναν καθρέφτη.

«Όχι» στα σπασμένα αντικείμενα

Το ξέρεις ήδη. Οτιδήποτε σπασμένο, φέρνει αρνητική ενέργεια, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Οπότε, εάν έχεις σπασμένα πιάτα ή ποτήρια, πέταξέ τα αμέσως και επένδυσε σε νέα αντικείμενα που θα φέρουν μια νέα προοπτική και θετική ενέργεια στην κουζίνα σου. Ίσως είναι δύσκολο να αποχωριστείς το αγαπημένο σου μπολ - ακόμα κι αν είναι σπασμένο, αλλά πραγματικά είναι τα καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

«Όχι» στην ακαταστασία

Σε αυτό, πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή. Όταν ένας χώρος είναι ακατάστατος, σε αποπροσανατολίζει. Φαντάσου όταν αυτός ο χώρος είναι η κουζίνα, και φαντάσου όταν αυτή η κουζίνα είναι και πιο μικρή. Η αποσυμφόρησή της, είναι απαραίτητη για την προώθηση της θετικής ενέργειας στο σπίτι. Ο πλούτος, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, διεγείρεται από τη συνείδηση της αφθονίας μας. Και η αφθονία, σχετίζεται και με την τάξη.