HOME SWEET HOME

Οργάνωση κουζίνας: Πώς να αξιοποιήσεις τα τάπερ που δεν χρησιμοποιείς


JTeam

11 Ιανουαρίου 2024

Οργάνωση κουζίνας: Πώς να αξιοποιήσεις τα τάπερ που δεν χρησιμοποιείς
Unsplash/ shche_ team
Εάν αγοράζεις νέα τάπερ πριν το καταλάβεις, αυτό το άρθρο είναι για σενα

Δεν χρειάζεται να γεμίζεις τον χώρο σου με πράγματα που δεν αξιοποιείς. Όπως τα τάπερ, για παράδειγμα. Πόσα να χωρέσουν στα συρτάρια της κουζίνας εξάλλου. Πρέπει, λοιπόν, να το πάρεις απόφαση κάποια στιγμή και να κάνεις το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα.

Το κόλπο είναι το εξής: Σκέψου τι χρειάζεται και τι όχι. Εάν δεν έχεις ένα σταθερό σχέδιο για να το πώς θα αξιοποιήσεις- απαλλαγείς από τα περιττά τάπερ, όλη αυτή η δουλειά οργάνωσης θα είναι μάταιη.

Εμείς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε και να δώσουμε μερικά tips για να τα αξιοποιήσεις, χωρίς να τα πετάξεις.

  • Χάρισέ τα

Πολύ απλό, πολύ εύκολο. Έχεις συγκεντρώσει αμέτρητα τάπερ και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Να τα χαρίσεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές, γιατί πραγματικά πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να έχει ένα παραπάνω τάπερ για το φαγητό.

  • Πας επίσκεψη σε φίλους; Πήγαινε φαγητό, μέσα σε τάπερ

Εντάξει, εδώ μιλάμε για στενή φιλία. Μην πας επίσκεψη σε έναν συνάδελφο από τη δουλειά που γνώρισες τώρα με ένα τάπερ με φαγητό. Αλλά, σκέψου: Πόσες φορές πας σε μια φίλη για ταινία και θέλεις να πάρεις κάτι να τσιμπήσετε; Πάρε ένα τάπερ με μπισκότα, πατατάκια ή ό,τι άλλο θες μέσα. Είναι εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγείς από αυτά, αφού μπορείς να το αφήσεις φεύγοντας.

  • Οργάνωσε τα συρτάρια

Τα δοχεία τροφίμων έχουν το τέλειο μέγεθος για να οργανώσεις τα συρτάρια σου. Εκεί, μπορείς να προστατεύσεις οτιδήποτε εύθραυστο ή ακόμα τα στολίδια μετά το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

  • Αποθήκευσε εκεί μη εδώδιμα είδη

Τα δοχεία τροφίμων μπορούν να χωρέσουν πολύ περισσότερα, εκτός από τρόφιμα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύσεις παιχνίδια, όπως LEGO, μικρά κοσμήματα ή ό,τι άλλο δεν ξέρεις πού να το βάλεις και απλώς το πετάς κάπου στο σπίτι.

  • Ανακύκλωσέ τα

Αυτή είναι η τελευταία λύση, γιατί συνήθως χρειάζεται λίγη έρευνα, ειδικά αν τα δοχεία είναι πλαστικά.