HOME SWEET HOME

3 οικιακές συσκευές που ξεχνάς να καθαρίσεις και δεν θα έπρεπε


JTeam

22 Οκτωβρίου 2023

3 οικιακές συσκευές που ξεχνάς να καθαρίσεις και δεν θα έπρεπε
Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά στην κουζίνα σου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τον χώρο μας, την ενέργεια του σπιτιού μας και να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Ώρα να ξεφορτωθούμε ό,τι δεν χρησιμοποιούμε πια και μας τρώει χώρο και κυρίως να κάνουμε έναν καλό καθάρισμα.

Και μιλώντας για καλό καθάρισμα, είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε ορισμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες χρειάζονται πιο τακτικά καθαρισμό και πολλές φορές τις παραμελούμε. Τέτοιες συσκευές είναι:

Φούρνος μικροκυμάτων

Είναι μια συσκευή ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού όταν δεν καθαρίζεται κατάλληλα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και βακτηριακή μόλυνση. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε τακτικά τον φούρνο μικροκυμάτων, οφείλουμε να καθαρίζουμε το εσωτερικό του με ένα ζεστό, νωπό πανί. Μπορείτε επίσης σε ένα μπολ να προσθέσετε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι, και να μουλιάστε το πανί πριν καθαρίσετε τον φούρνο σας. Για έξτρα φρεσκάδα μπορείτε να προσθέσετε και λεμόνι.

Καφετιέρα

Λόγω της έντονης υγρασίας, μια καφετέρια μπορεί να αναπτύξει μικρόβια πάρα πολύ εύκολα. Οι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε την καφετιέρα μετά από κάθε χρήση με απορρυπαντικό πιάτων και νερό και να κάνουμε βαθύ καθαρισμό για τη βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης του καφέ μία φορά τον μήνα. Τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διάλυμα από ξύδι και νερό για την αφαίρεση των αλάτων. Θυμηθείτε, επίσης, να αδειάζετε τη δεξαμενή νερού και να την αφήνετε να στεγνώσει μετά από κάθε χρήσ

Τοστιέρα

Ψίχουλα, τυριά, υγρασίες και ένα σωρό ακόμη υπολείμματα, κάνουν ένα περιβάλλον ιδανικό για ανάπτυξη βρωμιάς. Οι ειδικοί συνιστούν να απομακρύνουμε κάθε φορά τα υπολείμματα των τροφών από την τοστιέρα, αφού αυτή κρυώσει, και έπειτα να πλένουμε τις πλάκες της με σαπούνι και νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.