HOME SWEET HOME

Κοριοί: 5 τρόποι να τους προλάβεις, για να μην κάνουν επιδρομή στο σπίτι σου


JTeam

19 Οκτωβρίου 2023

Κοριοί: 5 τρόποι να τους προλάβεις, για να μην κάνουν επιδρομή στο σπίτι σου
Πώς να προστατευτείς, για να γλιτώσει το σπίτι σου την επιδρομή

Οι κοριοί είναι παντού – ξεκίνησαν από το Παρίσι, πήγαν στην Αγγλία, πρόσφατα ήρθαν και στην Ελλάδα, με ξενοδοχείο να κλείνει ολόκληρη πτέρυγα λόγω της επιδρομής. Θα μπορούσε κανείς να τους αποκαλέσει πολίτες του κόσμου. Το θέμα είναι ότι παντού, αυτά τα έντομα είναι ανεπιθύμητα.

Μπαίνουν σε βαλίτσες, κολλούν πάνω στα ρούχα, είναι μικροσκοπικοί – οι κοριοί μπορούν να μεταφερθούν κυριολεκτικά οπουδήποτε, καθώς είναι δύσκολο να τους εντοπίσεις. Πριν σε δαγκώσουν, είναι επίπεδοι και καφέ. Αφού σε δαγκώσουν, φουσκώνουν και το χρώμα τους γίνεται πιο κόκκινο.

Παρακάτω, θα δεις μερικά tips για να τους κρατήσεις μακριά από τον χώρο σου.

@jennygr_ 🪳Οι κοριοί είναι παντού – ξεκίνησαν από το Παρίσι, πήγαν στην Αγγλία, πρόσφατα ήρθαν και στην Ελλάδα, με ξενοδοχείο να κλείνει ολόκληρη πτέρυγα λόγω της επιδρομής. 🚨 Μάθε πώς να προστατευτείς, για να γλιτώσει το σπίτι σου την επιδρομή. #κοριοι #κοριοί #αθηνα #bedbugs #paris #fy #fyp #fypシ #μπεςφοργιουγαμω #φοργιου #φυ #φυπ ♬ Smasher - Johnny Moore & Slip.stream

Πρόσεξε όταν επιστρέφεις από ταξίδια

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις, μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είναι να επιστρέψεις με κοριούς για σουβενίρ. Υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις, κυρίως αν δεν ακουμπήσεις τις αποσκευές σου απευθείας πάνω στον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Επίσης, να πλύνεις τα ρούχα σε υψηλή θερμοκρασία.

Να πλένεις τα ρούχα και τα υφάσματα σε υψηλή θερμοκρασία

Όπως όταν γυρνάς από ταξίδι, έτσι και γενικότερα, καλό είναι να πλένεις σεντόνια, πετσέτες, καλύμματα καναπέ και οτιδήποτε άλλο, σε υψηλή θερμοκρασία. Επίσης, μην ξεχνάς να καθαρίζεις και το καλάθι των απλύτων, καθώς εκεί μπορούν να κρύβονται κοριοί και τα αυγά τους.

Κάνε ξεκαθάρισμα

Δεν είναι η κατάλληλη εποχή να κρατήσεις τα βιβλία που είχες στο Λύκειο. Ανακύκλωσε ό,τι περιοδικό κι εφημερίδα δεν έχεις αγγίξει για καιρό, δώσε τα ρούχα που δεν φοράς. Η ακαταστασία είναι παράδεισος για κοριούς.

Να καθαρίζεις τακτικά το στρώμα σου

Το στρώμα του κρεβατιού σου, είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι σου. Είναι απαραίτητο να το απολυμαίνεις, για να δημιουργείς ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την αναπαραγωγή κοριών και την εξάπλωση βακτηρίων.

Βάζε σκούπα

Όσο συχνότερα σκουπίζεις, τόσο καλύτερα – ειδικά το σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σου. Σκούπισε ακόμη και έπιπλα όπως καναπέδες και κρεβάτια, όχι μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.