HOME SWEET HOME HOME TIPS

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις και να αλλάζεις πετσέτες; Συχνότερα από όσο νομίζεις


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2023

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις και να αλλάζεις πετσέτες; Συχνότερα από όσο νομίζεις
Φυσικά και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα με άλλους, φυσικά και όλες πρέπει να πλένονται τακτικά

Κάθε πότε αλλάζεις τις πετσέτες του μπάνιου; Γιατί μπορεί να είσαι καθαρός όταν σκουπίζεσαι, όμως εκείνες δεν είναι. Σκληραίνουν, γεμίζουν βακτήρια, γενικά δεν σου κάνουν καλό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις μόνο μία και που έχουν οδηγίες πλύσης - είναι σημάδια ότι, κάποια στιγμή, καλό είναι να πλένονται.

Το θέμα είναι, πότε ακριβώς;

Μιλώντας στο BBC, η Σάλι Μπλούμφιλντ που είναι ειδικός σε ό,τι αφορά στην υγιεινή του σπιτιού, την καθαριότητα και την προστασία από μολυσματικές ασθένειες, έδωσε την απάντηση: Πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Παρά το γεγονός ότι μπορεί να φαίνονται καθαρές, έχουν μαζέψει εκατομμύρια μικρόβια και θα αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο υγείας για όποιον ζει στο ίδιο σπίτι».

Αν δεν πλένουμε τις πετσέτες τακτικά «αυξάνονται οι οργανισμοί πάνω σε αυτές» και όταν έρχεται η ώρα να μπουν στο πλυντήριο «είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν όλοι», τόνισε. Οι περισσότεροι μικροοργανισμοί στο δέρμα μας μπορεί να μην είναι μολυσματικοί, αλλά αν έρθουν σε επαφή με πληγές, μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις και αυτές να είναι σοβαρές. Και αν δεν μένουμε μόνοι, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο.

«Κάποιες φορές μεταφέρουμε οργανισμούς που δεν μας προκαλούν πρόβλημα εκείνη τη στιγμή, όμως άλλοι μπορεί να αρρωστήσουν», σημείωσε η Μπλούμφιλντ. Αυτό, όπως εξήγησε, μπορεί να συμβεί τόσο αν μοιραζόμαστε τις πετσέτες με άλλους, όσο και αν πλένετε τα ρούχα όλων, μαζί.