HOME SWEET HOME

Κεφάλαιο ξεστόλισμα: Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια


JTeam

9 Ιανουαρίου 2024

Κεφάλαιο ξεστόλισμα: Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια
Pexels/ Karolina Grabowska
Για να κάνεις την αποθήκευση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών παιχνιδάκι

To ξεστόλισμα του δέντρου - και γενικότερα του σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα, είναι πονεμένη υπόθεση. Είτε ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ξεστολίζουν στα μέσα Ιανουάριου είτε στην κατηγορία που ξεστολίζουν το καλοκαίρι, κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να το κάνεις.

Προφανώς, αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Και κάθε φορά που φτάνεις σε αυτό το σημείο, βάζεις πρόγραμμα και λες ότι θα τα κάνεις όλα σωστά και με τάξη. Και κάθε φορά γίνεται το αντίθετο. Λίγο το ότι βαριέσαι, λίγο το ότι δεν έχεις χρόνο, τελικά καταλήγεις να πετάς απλώς σε μια κούτα τα στολίδια του δέντρου, χωρίς καμία τάξη.

Φέτος, όμως, πρέπει να κάνεις τη διαφορά και να αποθηκεύσεις σωστά τα στολίδια, τα λαμπάκια, τα ριχτάρια και ό,τι άλλο θεωρείς πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σπίτι μετά τα Χριστούγεννα. Μην ανησυχείς, πρέπει να ακολουθήσεις απλώς 5 βήματα.

Συγκέντρωσε όλα τα στολίδια

Αφού έχεις αφαιρέσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από το δέντρο ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού, συγκέντρωσέ τα όλα σε ένα σημείο. Το τέλος της εορταστικής περιόδου είναι μια καλή στιγμή για να δεις τι στολίδια αλλά και πόσα στολίδια έχεις ή ακόμα κι εάν συνεχίζεις να αποθηκεύεις κάποια που δεν χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα φωτάκια που δεν λειτουργούν.

Χρησιμοποίησε σακούλες vacuum

Εάν θέλεις να αποθηκεύσεις κάθε χριστουγεννιάτικο στολίδι, ριχτάρι ή γιρλάντα, οι σακούλες vacuum είναι μια έξυπνη επιλογή. Είναι σωτήριες για τις περιπτώσεις που έχεις λίγο χώρο στο σπίτι σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τις γεμίσεις με πράγματα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας για να αφαιρέσεις τον αέρα.

Αποθήκευσε τα εύθραυστα στολίδια σωστά

Για μην αγοράζεις τα επόμενα Χριστούγεννα ξανά αυτά τα γυάλινα στολίδια που τόσο αγαπάς, δώσε έμφαση στη σωστή αποθήκευσή τους. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε μια χάρτινη αυγοθήκη ή να τυλίξεις με ζελατίνα, με bubble wrap ή ειδικό χαρτί περιτυλίγματος για επιπλέον προστασία.

Τυλίξτε τακτοποιημένα τα λαμπάκια

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να ετοιμάζεσαι να διακοσμήσεις το σπίτι για τα Χριστούγεννα και να πρέπει να ξεμπερδέψεις τα λαμπάκια που είχαν πεταχτεί άτακτα σε ένα κουτί. Γι' αυτό, προετοιμάσου κατάλληλα, τυλίγοντάς τα τακτοποιημένα πριν τα αποθηκεύσεις. Ιδανικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκληρό κομμάτι χαρτόνι ή ακόμα και χαρτί κουζίνας.

Μην ξεχάσεις τις ετικέτες

Το σημαντικό είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις εύκολα τι έχεις αποθηκεύσει και πού. Και ναι, τώρα μπορεί να θυμάσαι, αλλά σε έναν χρόνο, δύσκολα. Για να κάνεις λοιπόν τη διαδικασία πιο εύκολη για τον εαυτό σου, απλώς βάλε μια ετικέτα σε κάθε κουτί ή συσκευασία ώστε να ξέρεις τι υπάρχει μέσα.