HOME SWEET HOME

5 έξυπνα hacks για το πιο οργανωμένο υπνοδωμάτιο


Ερασμία Αρβανιτά

28 Νοεμβρίου 2023

5 έξυπνα hacks για το πιο οργανωμένο υπνοδωμάτιο
Unsplash/ Spacejoy
H οργάνωση του υπνοδωματίου είναι μια πονεμένη ιστορία

Το υπνοδωμάτιο είναι εκείνος ο χώρος του σπιτιού που σου προσφέρει την απαραίτητη γαλήνη και ηρεμία. Είναι εκεί όπου πας μετά από μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα για να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις δυνάμεις.

Βέβαια, εάν ο χώρος είναι κυριολεκτικά ένα χάος, τότε δύσκολα θα βρεις την ηρεμία που αναζητάς. Ίσως αποκτήσεις και νεύρα βασικά. Το πρόβλημα, όμως, είναι πολύ απλό γιατί μερικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιο στο απόλυτο καταφύγιο αληθινής ξεκούρασης.

Κράτα στο υπνοδωμάτιo μόνο ό,τι ανήκει εκεί

Όταν συμμαζεύουμε το σπίτι, πολλές φορές έχουμε την τάση να συσσωρεύουμε στο υπνοδωμάτιο πράγματα που βρίσκουμε διασκορπισμένα - και δεν ανήκουν εκεί. Δυστυχώς, το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που συχνά βομβαρδίζεται από άχρηστα αντικείμενα, βρώμικα ρούχα ή παιχνίδια των παιδιών. Δημιούργησε, λοιπόν, έναν κανόνα για το τι ανήκει στο υπνοδωμάτιό σου και τι όχι. Είναι μόνο ρούχα, μερικά βιβλία και προϊόντα προσωπικής φροντίδας; Ή μήπως όχι; Το να ξέρεις ακριβώς τι ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο, θα σε βοηθήσει να ταξινομήσεις πιο εύκολα τα πράγματά σου.

Κατανόησε το στιλ οργάνωσής σου

Αν μένεις με τον/τη σύντροφό σου, τότε είναι σημαντικό να κατανοήσεις τόσο το δικό σου «στιλ» οργάνωσης όσο και το δικό του/της. Κάντε μια συζήτηση για να δείτε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το υπνοδωμάτιο και τι θα χρειαστεί για να το διατηρήσετε οργανωμένο. Ο καθορισμός του προβλήματος, η δημιουργία μιας λύσης και η δημιουργία ενός σχεδίου συντήρησης είναι σημαντικά για έναν οργανωμένο χώρο.

Ξεκαθάρισε τα ρούχα στην ντουλάπα σου

Jenny.Gr
Unsplash/ Thom Bradley

Είναι κανόνας ότι τα ρούχα είτε καταλήγουν πεταμένα πάνω στην καρέκλα ή στριμωγμένα στην ντουλάπα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να έχεις ένα οργανωμένο δωμάτιο, είναι να ξεκαθαρίζεις την ντουλάπα σου. Ξεκίνησε απομακρύνοντας οτιδήποτε είναι σκισμένο και δεν επιδιορθώνεται και στη συνέχεια πέρασε σε οτιδήποτε δεν ταιριάζει στον τρέχοντα τρόπο ζωής σου. Αν έχεις ρούχα που δεν σου κάνουν, βάλτα σε κουτιά που μπορείς να αποθηκεύσεις κάτω από το κρεβάτι σου, στη σοφίτα ή στο υπόγειο.

Το πάτωμα δεν είναι επιλογή

Σημαντικό tip: Το πάτωμα δεν είναι το κατάλληλο σημείο για να στοιβάξεις σωρούς από ρούχα, κάλτσες ή ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Το να καθαρίζεις το πάτωμα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη γαλήνη του χώρου σου.

Επένδυσε στα κλειστά κουτιά αποθήκευσης

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να οργανώσεις τον χώρο σου, είναι να κρατήσεις όλη την ακαταστασία μακριά από τα μάτια σου. Τα κλειστά κουτιά αποθήκευσης είναι η ιδανική επιλογή για τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού υπνοδωματίου.