UPDATE #NOW

Το καλύτερο κόλπο για να διώξεις την κάπνα από τα ρούχα σου


JTeam

12 Οκτωβρίου 2023

Το καλύτερο κόλπο για να διώξεις την κάπνα από τα ρούχα σου
pexels
Δοκίμασε το κόλπο σωστά για να πιάσει 100%

Δεν υπάρχει ίσως τίποτα χειρότερο από το να επιστρέφεις σπίτι από ένα μέρος με πολλή κάπνα από τσιγάρο. Μπορεί να μην έχεις εισπνεύσει καν τον καπνό αλλά τον κουβαλάς μετά πάνω σου ως μυρωδιά και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για σένα, τα ρούχα, τα μαλλιά και το δέρμα σου.

Παρόλο που το πρώτο που μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή, είναι ένα γρήγορο ντους, ξέρεις πως το αποτέλεσμα δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό. Αν θες λοιπόν να απομακρύνεις 100% την ενοχλητική κάπνα από τα ρούχα σου, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό μυστικό.

Πώς να διώξεις την κάπνα από τα ρούχα σου αποτελεσματικά

Το μυστικό για να διώξεις την κάπνα από πάνω σου αλλά και από τα ρούχα σου, είναι η μαγειρική σόδα. Δεν αρκεί να αερίσεις τα ρούχα σου για να φύγει η όλη κάπνα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πολύ απλό: απλώς τοποθέτησε λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων και βάλε το πρόγραμμα που θες για να γίνει σωστή πλύση.

Aν προτιμάς να τα πλύνεις στο χέρι, μπορείς απλά να προσθέσεις μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας μέσα στο νερό. Αν η κάπνα επιμένει, μπορείς να μουλιάσεις τα ρούχα σου στο νερό μαζί με τη μαγειρική σόδα όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, τοποθέτησέ τα στο πλυντήριο ρούχων με απορρυπαντικό, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Γενικά, πέρα από τα ρούχα που μυρίζουν καπνό, θα σου έχει τύχει σίγουρα να καθαρίζεις εξονυχιστικά αλλά στο τέλος το σπίτι να μην μυρίζει ολάνθιστα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πασπαλίσεις με μαγειρική σόδα τα παπούτσια, τους καναπέδες, τα χαλιά, τις πολυθρόνες, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες, τα στρώματα, ακόμη και τα ρούχα και να την απορροφήσεις στη συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα. Κάνει θαύματα ειδικά, αν τη χρησιμοποιείς στην καθαριότητα της κουζίνας σου.