HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: 4 λάθη που απομακρύνουν τη θετική ενέργεια στο μπάνιο


JTeam

7 Μαρτίου 2024

Φενγκ Σούι: 4 λάθη που απομακρύνουν τη θετική ενέργεια στο μπάνιο
Unsplash/Bilal Mansuri
Ξέρεις ποια λάθη είναι ένα μεγάλο «όχι» για τη διακόσμηση του μπάνιου;

Yπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει πάντα να δίνεις προσοχή στη διακόσμηση του μπάνιου. Αλλά ο κυριότερος, είναι το ότι αποτελεί έναν χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας, έναν χώρο που χρειάζεται να είναι γαλήνιος και καθαρός. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Η διατήρηση της ισορροπίας και του καλού Φενγκ Σούι σε αυτόν τον χώρο, είναι το «κλειδί» για να εξασφαλίσεις τη θετική ενέργεια. Και για να το πετύχεις αυτό, υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι κανόνες. Για την ακρίβεια, υπάρχουν λάθη που πρέπει να αποφύγεις, και στα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Η λάθος τοποθέτηση του καθρέφτη

To κεφάλαιο «καθρέφτης» είναι το πιο σημαντικό σε ό,τι σχετίζεται με το μπάνιο. Και το Φενγκ Σούι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση εδώ. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από την τουαλέτα, καθώς πιστεύεται ότι μπορεί να αποστραγγίσει την τύχη σου.

Ο ελάχιστος ή λάθος φωτισμός

Η καλή ποσότητας φωτός – σε κάθε χώρο στο σπίτι, προωθεί την καλή ενέργεια και βοηθά ακόμη και να φέρει την τύχη στο χώρο. Γι΄αυτό, χρειάζεται να έχεις έναν σταθερό φωτισμό στο μπάνιο σου, που να παρέχει ένα ηρεμιστικό αλλά και «γεμάτο» αποτέλεσμα. Ο καλός φωτισμός στο μπάνιο, θα κάνει όποιον το χρησιμοποιεί να αισθάνεται πιο ισορροπημένος. Αντίθετα, ο κακός φωτισμός μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα δυσαρέσκειας.

Το να μην υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου

Τα στοιχεία της φύσης είναι απαραίτητα. Όταν πρόκειται για το μπάνιο, η επιλογή των γήινων στοιχείων είναι ένας εύκολος τρόπος για να φέρεις μια σταθεροποιητική διάθεση, η οποία βοηθά επίσης στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας. Γιατί να μην προσθέσεις, λοιπόν, μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία μπορούν να απορροφούν και την υγρασία;

Το να υπάρχει ακαταστασία

Είτε μιλάμε για ένα μεγάλο ή μικρό μπάνιο, η συχνή τακτοποίηση είναι το παν. Το μπάνιο είναι για πολλούς ένας ιερός χώρος, ιδανικός για χαλάρωση και ξεκούραση. Οπότε, το να το διατηρείς καθαρό, και να πετάς τα παλιά αντικείμενα είναι σημαντικό βήμα για ανανεώνεις την ενέργεια στον χώρο. Η ακαταστασία προκαλεί ανισορροπία στην ενέργεια, κάτι που οδηγεί σε σύγχυση και άγχος.