HOME SWEET HOME

Υπνοδωμάτιο: 7 φυτά που θα μετατρέψουν τον χώρο σε γαλήνιο καταφύγιο


JTeam

30 Μαρτίου 2024

Υπνοδωμάτιο: 7 φυτά που θα μετατρέψουν τον χώρο σε γαλήνιο καταφύγιο
Unsplash/ Beazy
Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να προωθήσουν τη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού

Η προσθήκη μερικών φυτών εσωτερικού χώρου σε ένα δωμάτιο, είναι πάντα η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση για να αναβαθμίσεις την εμφάνισή του. Το ίδιο, συμβαίνει και με το υπνοδωμάτιο, όπου τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου, αλλά θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι και πιο ποιοτικά. Εξάλλου, πολλαπλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να προωθήσουν τη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού, ενώ αυξάνουν τη γνωστική ικανότητα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φυτών εσωτερικού χώρου, η επιλογή του καλύτερου για το υπνοδωμάτιό σου, μπορεί να είναι δύσκολη. Σίγουρα, πριν προχωρήσεις στην οποιαδήποτε αγορά σου, παράγοντες όπως το μέγεθος του χώρου σου, το φως που υπάρχει στο υπνοδωμάτιό σου, ή εάν έχεις πιθανή αλλεργία/ ευαισθησία, πρέπει να ληφθούν υποψή.

Εμείς, σου παρουσιάζουμε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές φυτών εσωτερικού χώρου για το υπνοδωμάτιο.

Πόθος

Η κατάλληλη επιλογή για να προσθέσεις μια πινελιά ρομαντισμού στο υπνοδωμάτιό σου. Τα φύλλα του, σε σχήμα καρδιάς, αναπτύσσονται με τόσο όμορφο τρόπο και «χύνονται» εκπληκτικά, γι’ αυτό και ταιριάζει υπέροχα σε ένα κρεμαστό καλάθι ή μπροστά από ένα παράθυρο. Είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο καθώς ευδοκιμεί ακόμα και σε μέρη με λίγο φωτισμό, ενώ καθαρίζει τον αέρα από τοξίνες και άσχημες μυρωδιές.

Λεβάντα

Το καταπραϋντικό άρωμα της λεβάντας θα δώσει έναν φρέσκο αέρα στην κρεβατοκάμαρά σου, ενώ θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι και καλύτερα. Αυτό το φυτό, με τα μοβ άνθη θα μετατρέψει το δωμάτιο σε ένα ηρεμιστικό καταφύγιο. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σου, ωστόσο πρέπει να βρίσκεται σε ηλιόλουστο σημείο, όπως το παράθυρο.

Pilea involucrata (Φυτό φιλίας)

Συνήθως ονομάζεται φυτό φιλίας και έχει άκρως εντυπωσιακά φύλλα. Είναι ένα αειθαλές είδος και παράγει την άνοιξη άνθη λευκά ή ροζ, σε σχήμα αστεριού. Στη φύση, θα τα συναντήσεις σε δάση, γι' αυτό χρειάζονται έμμεσο ηλιακό φως στο σπίτι. Είναι μια ιδιαίτερη προσθήκη για το υπνοδωμάτιό σου, καθώς θα προσφέρει έναν αέρα φρεσκάδας.

Φτέρη της Βοστώνης

Η φτέρη είναι ακόμα ένα εξαιρετικό φυτό για το υπνοδωμάτιο και η τέλεια επιλογή για κρεμαστές γλάστρες. Εκτός, από το είναι άκρως εντυπωσιακό φυτό, καθαρίζει και τον αέρα, καθώς φιλτράρει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες. Εάν αναζητάς εκείνο το φυτό που θα δώσει μια μοντέρνα πινελιά στον χώρο ή που θα μπορείς να το κρεμάσεις, τότε η φτέρη της Βοστώνης είναι ιδανική επιλογή.

Σανσεβιέρια

Φημίζεται για τα μακριά γυαλιστερά φύλλα της, τα οποία προσθέτουν μια πινελιά εκλέπτυνσης σε κάθε υπνοδωμάτιο. Παράλληλα, η σανσεβιέρια καθαρίζει τον αέρα, απομακρύνει τη μούχλα και είναι «μαγνήτης» θετικής ενέργειας. Η φροντίδα του δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, καθώς ευδοκιμεί ακόμα και σε σημεία με περιορισμένο φως και σπάνιο πότισμα.

Ζαμιοκούλκας (Zz plant)

Εάν σου αρέσει η ιδέα να προσθέσεις ένα φυτό στο υπνοδωμάτιο, αλλά σε απασχολεί η φροντίδα του, ο Ζαμιοκούλκας, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Έχουμε αναφέρει ξανά ότι υο συγκεκριμένο φυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και θα πρέπει να το παραμελήσεις υπερβολικά για να μαραθεί. Ευδοκιμεί σε μια αποξηραμένη γωνιά και προτιμάει το έμμεσο ηλιακό φως.

Χλωρόφυτο

Είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου και ίσως η πιο αγαπημένη επιλογή για το υπνοδωμάτιο, για δύο λόγους. Αρχικά, δίνουν μια αύρα φρεσκάδας και ζωντάνιας στον χώρο και επίσης είναι ένα «εύκολο» φυτό σε ό,τι αφορά στη φροντίδα. Αρκεί να το ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα, να τα κρατάς μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, και θα αντέξει για χρόνια.