HOME SWEET HOME

5 τάσεις εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60 που επιστρέφουν το 2024


JTeam

18 Μαΐου 2024

5 τάσεις εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60 που επιστρέφουν το 2024
Unsplash/Spacejoy
Αυτές οι τάσεις έχουν κάνει ήδη δυναμικό comeback

Όταν σκέφτεσαι τις τάσεις εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60, πιθανώς το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα ρετρό διακοσμητικά, τα έντονα χρώματα και το μωσαϊκό. Κι ενώ όλα αυτά τα ιδιαίτερα trends, για πολύ καιρό φαίνονταν ξεπερασμένα, φέτος επιστρέφουν (μερικά έχουν ήδη επιστρέψει) δυναμικά, αλλά με έναν μοντέρνο και πιο «επίκαιρο» τρόπο.

Προφανώς, τα interior design trends που επανέρχονται στη μόδα, δεν προέρχονται μόνο από τη δεκαετία του '60, αλλά αυτό που παρατηρείται είναι μια σαφώς εκσυγχρονισμένη προσέγγιση μερικών τάσεων, που άλλοτε θεωρούνταν «ξεπερασμένες». Για να σε βοηθήσουμε να ενημερωθείς λίγο καλύτερα, παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 τάσεις εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60 επιστρέφουν δυναμικά το 2024, αλλά και πώς να τις ενσωματώσεις στον χώρο σου.

Ξύλινα ντουλάπια

Στη δεκαετία του '60, τα ξύλινα ντουλάπια ήταν κάτι περισσότερο από «μόδα». Και τώρα, η συγκεκριμένη τάση επιστρέφει ξανά – ειδικά στην κουζίνα, δίνοντας μια νοσταλγική αίσθηση. Το ξύλο ήταν πάντα μια δημοφιλής επιλογή για τις κουζίνες, αλλά πλέον ένα πιο κομψό στιλ και χρώμα, που συνδυάζεται εύκολα και στους χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας, δίνουν αυτό το twist που αναζητάς.

Τολμηρά/ ιδιαίτερα έπιπλα

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι τολμηρές και μαξιμαλιστικές επιλογές επίπλων να έχασαν τη δημοτικότητα τους και να αντικαταστάθηκαν από μίνιμαλ, κλασικά σχέδια, φέτος βλέπουμε μια ανανεωμένη εκτίμηση για αυτά τα statement κομμάτια. Αυτή η τάση εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60, δεν μας εκπλήσσει που αναβιώνει, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να προσθέσουν στον χώρο τους στοιχεία διακόσμησης και επίπλων που προσδίδουν μια μοναδική ελκυστικότητα.

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

Πολύχρωμες κουζίνες

Θυμάσαι που μιλούσαμε πριν λίγο καιρό για τη νέα τάση που ακούει στο όνομα «Eclectic Kitchen» και αποτελεί, ουσιαστικά, ένα κράμα της ρετρό γοητείας και των ιδιαίτερων, μοντέρνων πινελιών και δημιουργεί έναν ζωντανό χώρο; Ακριβώς για αυτό θα μιλήσουμε και τώρα. Η δεκαετία του ’60 φημίζεται για τα φωτεινά, τολμηρά της χρώματα, με τις πολύχρωμες κουζίνες να βρίσκονται στο επίκεντρο. Το 2024, αυτή η τολμηρή εμφάνιση, έρχεται σε μια πιο φρέσκια και νεανική επιλογή, προσθέτοντας ένα διασκεδαστικό στοιχείο στο σπίτι σου.

Σχέδια με μωσαϊκό

Η δημοτικότητα του μωσαϊκού επιστρέφει φέτος, και δεν απορούμε γιατί. Ξεχωρίζει τόσο για τον μοναδικό του σχεδιασμό όσο και για την ιδιαίτερη πινελιά που δίνει σε κάθε χώρο. Πλέον, το συναντάμε σε μια μοντέρνα εκδοχή, και συνήθως αναμειγνύεται υπέροχα με ένα συμπαγές λευκό, καθώς και χαλαζιακούς πάγκους κουζίνας. Η νέα προσέγγιση του, αποδεικνύει ότι η επιστροφή των τάσεων στο interior design της δεκαετίας του '60 δεν σχετίζεται απλώς με την υιοθέτηση των στιλ εκείνης της εποχής, αλλά με το να λειτουργούν στό σήμερα.

Ρετρό διακοσμητικά

Κανένας χώρος – και ειδικά κουζίνα, της δεκαετίας του '60 δεν ήταν πλήρης χωρίς ρετρό συσκευές και διακοσμητικά. Και το 2024, είναι η χρονιά που αυτή η σχεδιαστική τάση φαίνεται να επιστρέφει μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποχής. Τα ρετρό διακοσμητικά δίνουν πάντα μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν μια μοντέρνα αίσθηση. Καθώς το χρώμα και ο χαρακτήρας κυριαρχούν το 2024, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές είναι οι τάσεις εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του '60 που οι άνθρωποι ερωτεύονται ξανά.