HOME SWEET HOME

Eclectic Kitchen: H νέα τάση διακόσμησης που θα δώσει ένα retro vibe στην κουζίνα σου


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2024

Eclectic Kitchen: H νέα τάση διακόσμησης που θα δώσει ένα retro vibe στην κουζίνα σου
Unsplash/ Євгенія Височина
4 απλά βήματα για να απογειώσεις την κουζίνα σου, σύμφωνα με τις τάσεις για το 2024

Το Pinterest «μίλησε» για ακόμα μία φορά, και πλέον μας συστήνει το νέο trend στη διακόσμηση της κουζίνας που πραγματικά θα λατρέψεις εάν αγαπάς τις statement επιλογές. Η νέα τάση, που ακούει στο όνομα «Eclectic Kitchen» αποτελεί, ουσιαστικά, ένα κράμα της ρετρό γοητείας και των ιδιαίτερων, μοντέρνων πινελιών και δημιουργεί έναν ζωντανό χώρο.

Τα βήματα για να ακολουθήσεις αυτή τη νέα τάση είναι απλά. Πολύ απλά. Πάντα, όμως, χρειάζεσαι ένα κομμάτι/στοιχείο/ αντικείμενο που θα ξεχωρίζει στην κουζίνα. Για παράδειγμα, cool vintage φωτιστικά, ιδιαίτερα σκεύη, χαρούμενα χρώματα, ρουστίκ νεροχύτες, και γενικά επιλογές που προκαλούν μια έκπληξη, είναι μερικά κόλπα που θα σε φτάσουν πιο κοντά στο να δημιουργήσεις την απόλυτη κουζίνα.

4 απλά βήματα για να υιοθετήσεις τη νέα τάση του «Eclectic Kitchen»

Δώσε έμφαση στα υλικά

Τα πάντα, και ειδικά όταν μιλάμε για interior design, κρύβονται στις λεπτομέρειες. Ένα μεγάλο βήμα για να δημιουργήσεις μια εκλεκτική αισθητική στην κουζίνα, είναι να αντικαταστήσεις τα τετριμμένα πόμολα από τα ντουλάπια, με κομμάτια που λένε μια ιστορία. Ιδιαίτερα σχέδια, μοναδικά χρώματα και ενδιαφέρουσες υφές, είναι το παν.

Μη φοβηθείς τις vintage πινελιές

Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται απλώς να αντλήσεις έμπνευση από παλιές δεκαετίες όπως η δεκαετία του '50, του '60 και του '70 και να τις συνδυάσεις με πιο σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού. Για παράδειγμα, τοποθέτησε ένα ρετρό ψυγείο στην κουζίνα ή έναν νεροχύτη με vintage στιλ, αλλά συνδύασε το με ένα σύγχρονο υλικό στα ντουλάπια. Προσπάθησε να δημιουργήσεις έναν συνδυασμό που αγκαλιάζει διαφορετικές τάσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αρμονικό και έχει πάντα τη δική σου προσωπική πινελιά.

Παίξε με τα χρώματα

Το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι. Το παιχνίδι με τα χρώματα και τα διαφορετικά μοτίβα είναι ένας «σύμμαχος» για να υιοθετήσεις και εσύ αυτή τη νέα τάση στην κουζίνα σου. Και να θυμάσαι, τα ζωντανά, έντονα χρώματα μπορούν να συνυπάρξουν όμορφα με τα πιο διακριτικά, αλλά εξίσου κομψά, λειτουργικά κομμάτια.

Πρόσθεσε μικρές extra πινελιές

Αυτό είναι κάτι σαν την «ψυχή του χώρου». Μικρά αντικείμενα, αξεσουάρ, μοναδικά φωτιστικά, ρετρό σκεύη κουζίνας, μπορούν να απογειώσουν τη γοητεία της κουζίνας. Ακόμα και οι πιο απλές προσθήκες, όπως μια funky πετσέτα, πολύχρωμα μαχαιροπίρουνα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα.