HOME SWEET HOME

Colour trends: Τα παστέλ χρώματα που επιλέγουν οι interior designers για ένα cozy αποτέλεσμα


JTeam

25 Μαΐου 2024

Colour trends: Τα παστέλ χρώματα που επιλέγουν οι interior designers για ένα cozy αποτέλεσμα
Unsplash/Spacejoy
Τα παστέλ χρώματα δίνουν μια διαφορετική οπτική στον χώρο και μπορούν να εντυπωσιάσουν κάθε καλεσμένο

Χαλαρωτικά vibes, cozy ατμόσφαιρα και ένα αίσθημα ζεστασιάς σε ένα σπίτι, σημαίνουν παστέλ χρώματα. Αυτά τα αγαπημένα χρώματα, που συνδυάζονται με ένα μείγμα από πιο τολμηρές αποχρώσεις και δημιουργούν έναν πολυεπίπεδο χώρο που πάντα μοιάζει εκλεπτυσμένος. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, διαμορφώνουν ένα «σύννεφο» ηρεμίας στο σπίτι, ένα καταπραϋντικό σχήμα που σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μια «ανάσα».

Κι ενώ εκεί έξω θα βρεις πολλά και διαφορετικά παστέλ χρώματα, υπάρχουν μερικοί συνδυασμοί που λειτουργούν καλύτερα μεταξύ τους, γι΄αυτό και τους επιλέγουν πάντα οι interior designers. Με κάποιον τρόπο, αυτοί οι συνδυασμοί είναι πιο σύγχρονοι, δίνουν μια διαφορετική οπτική στον χώρο και μπορούν σε χρόνο dt να εντυπωσιάσουν κάθε καλεσμένο.

Ροζ παστέλ με off whites

Ένα παστέλ χρώμα, χαλαρώνει αμέσως όποιον μπαίνει σε ένα δωμάτιο. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για το απαλό ροζ που συνδυάζεται αρμονικά με off whites, δηλαδή υπόλευκους τόνους. Εάν θέλεις να προσδώσεις ζεστασιά και φιλόξενη γοητεία στο σπίτι σου, εξισορροπώντας αποτελεσματικά τα χρώματα των επίπλων και των υφασμάτων, τότε αυτή είναι μια τέλεια ιδέα.

Ροζ παστέλ με σκούρο πράσινο

Μια διαφορετική προσέγγιση που αναδεικνύει τη γοητεία του ροζ, αλλά και τη ζωηρότητα των σκούρων, πράσινων χρωμάτων. Με μια πρώτη σκέψη, θα μπορούσε να βγει ένα αρκετά δραματικό αποτέλεσμα, αλλά με μερικές πινελιές από ξύλινα έπιπλα, η ισορροπία θα έρθει αμέσως.

Λιλά παστέλ με καφέ τόνους

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια γωνιά για να χαλαρώνεις και να διαβάζεις στο σπίτι, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παστέλ λιλά χρώμα για να βάψεις τα ράφια βιβλίων και εντάξεις μερικές πινελιές από καφέ αποχρώσεις, είτε αυτό είναι στα διακοσμητικά είτε στο δάπεδο.

Μπελ παστέλ με κίτρινο

Για να κάνεις ένα ουδέτερο, απαλό χρώμα να μοιάζει σύγχρονο, μια προσέγγιση είναι να το συνδυάσεις με ένα «δυναμικό» χρώμα, όπως το κίτρινο. Είναι ένας συνδυασμός με τον οποίο μπορεί να δυσκολευτείς, ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις ένα χρώμα ως «διαμεσολαβητή», θα δημιουργήσεις έναν πραγματικά εκλεπτυσμένο χώρο. Το αποτέλεσμα, θα είναι περισσότερο από εντυπωσιακό.