HOME SWEET HOME

Είσοδος σπιτιού: Τα χρώματα που θα απογειώσουν τη θετική ενέργεια, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι


JTeam

21 Μαΐου 2024

Είσοδος σπιτιού: Τα χρώματα που θα απογειώσουν τη θετική ενέργεια, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Unsplash/Spacejoy
Για το Φενγκ Σούι, η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων για την είσοδο στο σπίτι, κάνει τη διαφορά

Οποιαδήποτε επιλογή κάνεις στο σπίτι σου, από τα διακοσμητικά που χρησιμοποιείς, μέχρι τα χρώματα που επιλέγεις, επηρεάζει την ενέργεια του χώρου σου. Πόσο μάλλον, όταν αυτός ο χώρος είναι η είσοδος του σπιτιού, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία σε ό,τι σχετίζεται με το Φενγκ Σούι.

Η είσοδος είναι ο χώρος από όπου μπορούν να εισέλθουν η καλή/κακή ενέργεια και η ευημερία στο περιβάλλον σου, κι αν και μπορεί να σου φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, το να επιλέξεις τα καλύτερα χρώματα, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην ενέργεια του χώρου σου. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατεύθυνση/προσανατολισμός του σπιτιού σου, μπορεί να είναι ο «οδηγός» σου για κάθε επιλογή.

Τα παρακάτω χρώματα είναι must για την είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Είσοδος με βόρειο προσανατολισμό

Τα δωμάτια στο σπίτι με βόρειο προσανατολισμό, συνδέονται με τη γωνία πλούτου του Φενγκ Σούι, κάτι που σημαίνει ότι η διακόσμησή τους με χρώματα που σχετίζονται με το άφθονο στοιχείο του νερού, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διοχετεύσεις στο σπίτι τύχη και θετική ενέργεια. Για παράδειγμα, η διακόσμηση της εισόδου με μαύρα και καφέ χρώματα μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση βάθους και μυστηρίου, ενώ θα ενισχύσει και τις ευκαιρίες για την επιτυχία σου.

Είσοδος με ανατολικό προσανατολισμό

Στον ενεργειακό χάρτη του Φενγκ Σούι, η ανατολή συνδέεται με την υγεία, κάτι που σημαίνει ότι η ύπαρξη των πιο χαλαρωτικών χρωμάτων, είναι η καλύτερη επιλογή. Έτσι, τα πράσινα και γήινα χρώματα, μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο ήμερη ατμόσφαιρα. Σκέψου, ότι πρέπει να επικεντρωθείς στο να φέρεις το χρώμα μέσα από φυσικά στοιχεία, ακόμα και μέσα από τα φυτά.

Jenny.Gr
Unsplash/Eddy Lee

Είσοδος με δυτικό προσανατολισμό

Μια είσοδος με δυτικό προσανατολισμό, αντιπροσωπεύει την οικογένεια, την επικοινωνία και τη διαύγεια. Το ιδανικό, είναι να χρησιμοποιείς χρώματα που διοχετεύουν το μεταλλικό στοιχείο, όπως δροσερά μπλε ή μοβ. Αυτά τα χρώματα, θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να εξισορροπήσεις την ενέργεια στο σπίτι σου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμα σε διακοσμητικά, όπως καθρέφτες, φωτιστικά ή βάζα.

Είσοδος με νότιο προσανατολισμό

Οι είσοδος με νότιο προσανατολισμό, «απαιτεί» πολύ πιο τολμηρές επιλογές χρωμάτων, σε θερμούς τόνους, όπως το κόκκινο και το κίτρινο - ιδανικά για την ενεργοποίηση του στοιχείου της φωτιάς, που συνδέεται με την τύχη, την ευημερία και την ανάπτυξη. Ωστόσο, η διακόσμηση με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, μπορεί να μην ταιριάζει με τη γενική εικόνα στον χώρο σου, οπότε μια λύση είναι να προσθέσεις αυτούς τους τόνους με μικρές πινελιές.