HOME SWEET HOME

Μικρό μπάνιο: 3 χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με ειδικούς


JTeam

3 Ιουνίου 2024

Μικρό μπάνιο: 3 χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με ειδικούς
Unsplash/ Jared Rice
Συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές μπορούν να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να μοιάζει «στενόχωρο»

Υπάρχουν μερικά χρώματα που είναι ιδανικά για ένα μικρό μπάνιο. Υπάρχουν, όμως, και μερικές επιλογές που μπορούν σε δευτερόλεπτα να «ρίξουν» τον χώρο. Κι ενώ, πραγματικά, είναι απολύτως εφικτό να κάνεις ένα δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο, ακόμα και μία λάθος χρωματική απόχρωση ή διακοσμητική επιλογή, μπορεί να καταστρέψει αυτό που είχες φανταστεί.

Φυσικά, η επιλογή των χρωμάτων σε κάθε χώρο είναι μια προσωπική επιλογή, αλλά μερικές φορές τα τετραγωνικά δεν σου επιτρέπουν να κάνεις όλα όσα θες. Σίγουρα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων που να ταιριάζει σε όλους και σε όλα τα δωμάτια. Υπάρχουν, όμως, μερικά χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται σε ένα μικρό μπάνιο.

Πολύ σκούρες αποχρώσεις

Όσο κι αν αγαπάς τις μελαγχολικές αποχρώσεις, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς με φειδώ όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Οποιοδήποτε σκούρο χρώμα, από το μαύρο, μέχρι το κερασί, μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και πιο κλειστό, οπότε η επιλογή μιας πιο ουδέτερης παλέτας, είναι πιο ωφέλιμη.

Μπερδεμένες αποχρώσεις

Μπορεί να σου αρέσει ένα χρώμα όπως το απαλό πράσινο της μέντας, ένα χρυσό κίτρινο, αλλά όταν έχεις ένα μικρό μπάνιο, χρειάζεται να συνδυάζεις αποχρώσεις που λειτουργούν καλά μαζί και όχι να τα «βομβαρδίζεις» το σημείο με λάθος επιλογές. Πολλά μπερδεμένα χρώματα σε έναν μικρό χώρο μοιάζουν διάσπαρτα και όχι προσεκτικά μελετημένα.

Έντονα χρώματα και πολύ ιδιαίτερα prints/μοτίβα

Αν και είναι πάντα διασκεδαστικό να προσθέτεις ιδιαίτερα prints και ταπετσαρίες σε έναν χώρο, χρειάζεται να έχεις υπόψη σου ότι ένα υπερβολικά πλούσιο σχέδιο θα μπορούσε να κάνει περισσότερο «κακό», παρά καλό σε ένα μικρό μπάνιο. Η ταπετσαρία με έντονα μοτίβα μπορεί να συμβάλει στο να αισθάνεται ένας στενός χώρος ακόμη μικρότερος, παρά το γεγονός ότι τα prints είναι μια δημοφιλής τάση αυτήν τη στιγμή στο interior design.