HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: 6 αρχές για να δημιουργήσεις ένα καταπραϋντικό περιβάλλον στο σπίτι


JTeam

5 Ιουνίου 2024

Φενγκ Σούι: 6 αρχές για να δημιουργήσεις ένα καταπραϋντικό περιβάλλον στο σπίτι
Unsplash/ Inside Weather
Σήμερα, σε έναν χαοτικό κόσμο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δημιουργήσεις ένα γαλήνιο περιβάλλον στο σπίτι

Φαντάσου να ξυπνάς κάθε πρωί σε ένα σπίτι που μοιάζει με ένα γαλήνιο «καταφύγιο», σε ένα σπίτι όπου κάθε λεπτομέρεια, κάθε έπιπλο, κάθε χρώμα, κάθε αντικείμενο είναι προσεκτικά διαμορφωμένο ώστε να προάγει την ηρεμία και τη γαλήνη. Το Φενγκ Σούι, μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις αυτό το αρμονικό και καταπραϋντικό περιβάλλον.

Ναι, το Φενγκ Σούι διαφέρει από πολύ από το interior design, καθώς επικεντρώνεται λιγότερο στο πώς φαίνεται ένας χώρος και περισσότερο στο πώς αισθάνεται. Αλλά, με την ενσωμάτωση απλών και αποτελεσματικών τεχνικών, μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου – τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, σε μια ήρεμη όαση που καταπραΰνει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου.

Ποιες είναι;

Τακτοποίησε συχνά τον χώρο

Η τακτοποίηση είναι μια βασική αρχή στον εσωτερικό σχεδιασμό του Φενγκ Σούι. Αφαιρώντας αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς πλέον, μπορείς να δημιουργήσεις έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο που προάγει τη θετική ροή ενέργειας. Η ακαταστασία εμποδίζει το ροή του τσι, δημιουργώντας μια αίσθηση χάους, οπότε το τακτικό ξεσκαρτάρισμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός ειρηνικού και αρμονικού σπιτιού.

Χρησιμοποίησε «απαλά»/ουδέτερα χρώματα

Βάφοντας τους τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το λευκό ή το απαλό μπλε, θα δώσεις μια ειρηνική και ηρεμιστική ατμόσφαιρα στον χώρο. Τα πολύ έντονα χρώματα, κάποιες φορές μπορεί να είναι συντριπτικά και να διαταράσσουν τη ροή της ενέργειας στο σπίτι, ενώ τα απαλά χρώματα προάγουν τη χαλάρωση. Αυτή η απλή συμβουλή στο Φενγκ Σούι, μπορεί να δημιουργήσει έναν χώρο που τρέφει την ανακούφιση του σώματος και του νου.

Ενσωμάτωσε στοιχεία της φύσης

Η προσθήκη φυτών στον χώρο σου, εκτός από το ότι θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα δημιουργήσει ένα πιο αρμονικό περιβάλλον. Η παρουσία των φυτών, μπορεί επίσης να φέρει μια αίσθηση ηρεμίας στο σπίτι σου, η οποία θα σε βοηθήσει να νιώσεις περισσότερο ροσγειωμένος. Είτε επιλέξεις να ενσωματώσεις φυτά σε γλάστρες, να δημιουργήσεις έναν κάθετο κήπο ή μια μίνι ζούγκλα στον χώρο, η ενσωμάτωση αυτής της συμβουλής στον εσωτερικό σχεδιασμό, θα κάνει το σπίτι σου πιο «ζωντανό».

Jenny.Gr

Απόφυγε την ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο

Ακατάστατο υπνοδωμάτιο σημαίνει και δυσκολίες στον ύπνο. Γενικά, το Φενγκ Σούι «αγαπάει» την καθαριότητα και την τάξη, αλλά η τήρηση αυτής της αρχής – ειδικά στο υπνοδωμάτιο, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού χώρου που προάγει την ηρεμία. Διατηρώντας το υπνοδωμάτιό σου τακτοποιημένο, θα διαμορφώσεις ένα καταφύγιο το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής σου ευεξίας.

Επίλεξε άνετα έπιπλα

Επενδύοντας σε έπιπλα που προάγουν τη χαλάρωση και την άνεση, μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο που είναι ελκυστικός και αρμονικός. Από βελούδινους καναπέδες και άνετες πολυθρόνες, μέχρι άνετα στρώματα και μαξιλάρια, η επιλογή άνετων επίπλων είναι ένας απλός - αλλά αποτελεσματικός τρόπος, για να ενσωματώσεις τις αρχές του Φενγκ Σούι στο σχεδιασμό του σπιτιού σου και να προωθήσεις την αίσθηση της γαλήνης.

Δημιούργησε έναν χαλαρωτικό υπαίθριο χώρο

Η ύπαρξη ενός γαλήνιου εξωτερικού χώρου μπορεί να προσφέρει μια «απόδραση» από τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και να δώσει ένα αρμονικό vibe στη συνολική ενέργεια του σπιτιού σου. Είτε έχεις κήπο είτε βεράντα, η χαλαρωτική διακόσμησή τους μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου μπορείς να συνδεθείς με τα στοιχεία της φύσης και ως αποτέλεσμα να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις.