HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: Tα 3 χρώματα που θα σου φέρουν τύχη και αφθονία το 2024


JTeam

2 Ιανουαρίου 2024

Φενγκ Σούι: Tα 3 χρώματα που θα σου φέρουν τύχη και αφθονία το 2024
Unsplash/ Spacejoy
Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αυτά τα χρώματα προάγουν την αφθονία, την αρμονία και την ευημερία

Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, στις 10 Φεβρουαρίου του 2024 έχουμε την έναρξη του Έτους του Ξύλινου Δράκου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2025. Ο δράκος αναγνωρίζεται στην Κίνα ως ένα από τα πιο τυχερά ζώδια καθώς συμβολίζει τη δύναμη, την επιτυχία και τη σοφία. Και, όπως είναι λογικό, το 2024 - το έτος που αντιπροσωπεύει ο δράκος, αναμένεται να σου δώσει άφθονη τύχη και ευημερία.

Για να μεγιστοποιήσεις όμως τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που θα σου φέρει το νέο έτος, καλό είναι να εντάξεις στον χώρο σου και μερικά χρώματα που εγγυώνται ότι θα κάνουν τη χρονιά αυτή ακόμα πιο τυχερή, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι. Παρακάτω, μπορείς να δεις τα 3 χρώματα στα οποία πρέπει να πεις «ναι» το 2024, θα περισσότερη τύχη και πλούτο.

Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα θεωρείται απαραίτητο για την ευτυχία στην κινεζική κουλτούρα. Εκτός από το ότι συνδέεται με τη ζωντάνια, είναι συνυφασμένο και με πολλές αστρολογικές σημασίες στην Κίνα. Δεδομένου ότι ο κινεζικός δράκος απεικονίζεται συχνά με αυτό το χρώμα, οι κόκκινες αποχρώσεις είναι μαγνήτες τύχης για το 2024, το έτος του «Ξύλινου Δράκου», σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία.

Βαθύ πράσινο

Το βασικότερο χρώμα που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το Έτος του Ξύλινου Δράκου (Year of the Dragon), σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, είναι το βαθύ πράσινο. Θεωρείται ότι ενθαρρύνει την αυτο-ανανέωση και την αυτο-ανάπτυξη και αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ισορροπία.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Χρυσαφί

Μια από τις πιο ζεστές αποχρώσεις του χρωματικού κύκλου είναι το αυτοκρατορικό κίτρινο, δηλαδή το χρυσαφί. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το φως είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη επιβίωση, καθώς χωρίς αυτό γινόμαστε άτονοι. Το χρυσαφί χρώμα, λόγω της ικανότητάς του να προσελκύει πλούτο και θετικότητα, θεωρείται ένα από τα πιο τυχερά για το 2024.