UPDATE

Πότε πρέπει να ξεστολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να έχεις καλή τύχη το 2024


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Πότε πρέπει να ξεστολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να έχεις καλή τύχη το 2024
Pexels/ Jonathan Borba
Για να αποφύγεις την κακή τύχη το 2024, αυτή είναι η ιδανική ημερομηνία για να ξεστολίσεις το δέντρο 

Όπως και να το κάνουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια πραγματική απόλαυση. Τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι το κρατάμε ακόμα και ένα μήνα μετά τις γιορτές. Κάποιοι, μπορεί να το βαριούνται πιο εύκολα και ήδη να σκέφτονται την ιδανική ημερομηνία για να το ξεστολίσουν. Αλλά, πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει μια ημερομηνία – η ιδανική ημερομηνία για να ξεστολίσεις το δέντρο.

Σύμφωνα με την interior desinger Τσενίζ Χιντς, ο κανόνας λέει πως πρέπει να ξεστολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάποια στιγμή μετά τις 5 ή 6 Ιανουαρίου. Πώς εξηγείται αυτό; Ο εορτασμός των Χριστουγέννων, είθισται να διαρκεί για 12 ημέρες, έως και την 5η Ιανουαρίου. Η απόφαση για το ξεστόλισμα του δέντρου εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσεις να μετράς τις «12 ημέρες των Χριστουγέννων», εάν ακολουθείς το παραδοσιακό έθιμο. Κάθε μία από τις 12 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα έχει μια ιδιαίτερη σημασία.

Jenny.Gr
Pexels/ Kristina Paukshtite

«Υπάρχει μια δημοφιλής δεισιδαιμονία που λέει ότι το να αφήνεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια πάνω από το Δωδεκαήμερο φέρνει κακή τύχη για το επόμενο έτος», λέει η Τζενίζ. «Η πεποίθηση αυτή ρίζωσε κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής στην Αγγλία. Τότε, τα στολίδια ήταν αρκετά ακριβά, οπότε το έθιμο υπαγόρευε να τα κατεβάζεις αμέσως μετά τις γιορτές για να αποφύγεις ζημιές πριν τα μαζέψεις για την επόμενη χρονιά».

Τώρα, ξέρεις πότε πρέπει να ξεστολίσεις το δέντρο, για να έχεις καλή τύχη το 2024.