HOME SWEET HOME

Chalky blue: Το go-to χρώμα στο interior design για το καλοκαίρι – Είναι κομψό και χαλαρωτικό


JTeam

17 Ιουνίου 2024

Chalky blue: Το go-to χρώμα στο interior design για το καλοκαίρι – Είναι κομψό και χαλαρωτικό
Unsplash/Spacejoy
Ο τρόπος με τον οποίο αυτό το μπλε χρώμα φωτίζει ένα δωμάτιο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των interior designers

Κάθε απόχρωση του μπλε κάνει θραύση ως η απόλυτη τάση της σεζόν, για πολλούς λόγους. Η αλήθεια είναι, πως τα colour trends φέτος, έχουν συμπεριλάβει κάθε χρώμα, από τις μελαγχολικές αποχρώσεις, μέχρι τη θερμή τερακότα. Τώρα, όμως, που ο ήλιος λάμπει το «chalky blue» ή το μπλε της κιμωλίας, είναι η πιο hot απόχρωση που μπορείς να εντάξεις στο σπίτι σου.

Ο τρόπος με τον οποίο φωτίζει ένα δωμάτιο, καθώς και αυτή η διακριτική κομψότητά του, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των interior designers. «Αυτή η απόχρωση δίνει μια φρεσκάδα και ανανέωση, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για την καλοκαιρινή περίοδο», σημειώνει η Ντόντι Σζομπατφάλβι, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Η ίδια, προσθέτει ότι η συγκεκριμένη απόχρωση προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας και ικανοποίησης, μεταφέροντας τις ευχάριστες αναμνήσεις του νερού ή ενός καλοκαιρινού ουρανού.

Αυτό που κάνει το chalky blue να ξεχωρίζει από τα πιο ζωηρά μπλε, είναι το ότι διαθέτει μια διακριτική κομψότητα που συμπληρώνει ένα ευρύ φάσμα στιλ, από το μοντέρνο ή το μινιμαλιστικό μέχρι το ρουστίκ. Και ναι, παρά το γεγονός πως to hype γύρω από αυτό το χρώμα, είναι τρομερό αυτό το καλοκαίρι, η σωστή ενσωμάτωσή του στο σπίτι, θα έχει μακροπρόθεσμη απήχηση. Ενώ οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αυτό το μπλε έχει μια διαχρονική ποιότητα.

Πώς θα εντάξεις το chalky blue στο σπίτι σου

Αρχικά, σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να δώσεις βάση στο μέγεθος του χώρου σου. Εάν έχεις περιορισμένο χώρο, επίλεξε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς οι κορεσμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλα δωμάτια με περισσότερο αέρα και φως.

Το συγκεκριμένο μπλε, συνδυάζεται μοναδικά με φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα ή το λινό. Εάν θέλεις να το εντάξεις πιο διακριτικά, μπορείς μέσα από μικρές συσκευές κουζίνας σε διασκεδαστικές αποχρώσεις. Από την άλλη, εάν σκέφτεσαι να δημιουργήσεις μια πιο δυναμική εμφάνιση, μπορείς να τοποθετήσεις διαφορετικές αποχρώσεις του συγκεκριμένου μπλε μέσα στον χώρο σου.