HOME SWEET HOME

4 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το μπάνιο σου πιο πολυτελές και σύγχρονο από ποτέ


JTeam

28 Αυγούστου 2024

4 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το μπάνιο σου πιο πολυτελές και σύγχρονο από ποτέ
Pexels/Ksenia Chernaya
Απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο μπάνιο

Τα μπάνιο είναι ίσως ο πιο χαλαρωτικός χώρος σε ένα σπίτι – μετά το υπνοδωμάτιο. Είναι το μέρος που καταφεύγεις μετά από μια κουραστική μέρα για να αποβάλεις την αρνητική ενέργεια κάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Και γι΄αυτό, πρέπει να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στο interior design.

Για την ακρίβεια, το μπάνιο είναι το πρώτο μέρος που επισκεπτόμαστε όταν ξυπνάμε και το τελευταίο πριν κοιμηθούμε. Άρα πρέπει να είναι διακοσμημένο έτσι ώστε να έχει τη δική χαλαρωτική, πολυτελή και σύγχρονη ατμόσφαιρα. Όπως έχουμε πει ξανά, οι προσθήκη φυτών είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεις. Εκτός από το ότι κάνουν πιο φωτεινό το μπάνιο, απομακρύνουν και την υγρασία. Αρκεί, όμως, μόνο αυτό; Όχι.

Παρακάτω, βρίσκεις 4 εύκολου τρόπους για να κάνεις το μπάνιο σου πιο πολυτελές και σύγχρονο από ποτέ.

  • Παίξε με τις υφές

Γενικά, το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια που μπορεί πολύ εύκολα να φανεί πολυτελές, χωρίς να είναι υπερφορτωμένο. Παρά τις μη πρακτικές λεπτομέρειες, η ιδέα ενός χαλιού και η χρήση διαφορετικών υφών, θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν αμέσως τον χώρο. Γενικά, μη φοβάσαι να layering ή να δημιουργήσεις αντιθέσεις διαφορετικών υφών και χρωμάτων.

  • Πρόσθεσε στοιχεία τέχνης

Τα στοιχεία τέχνης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις χρώμα, ζεστασιά και ταυτότητα στο μπάνιο. Φωτογραφίες, πίνακες, κεραμικά, γλυπτά ή ό,τι άλλο σου τραβάει την όρεξη, έχουν θέση στο μπάνιο. Αυτές οι πινελιές, όχι μόνο μπορούν να σε ταξιδέψουν γρήγορα σε έναν άλλο κόσμο, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν επίσης ως φυσική πηγή φωτισμού. Το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι πως το μπάνιο είναι χώρος χαλάρωσης σας, οπότε καλύτερα να επιλέξεις ηρεμιστικά στοιχεία.

Jenny.Gr
Pexels/ Andrew Nee
  • Μην παραλείψεις το χρώμα

Ενώ είναι σύνηθες να επιλέγουμε πιο απλά χρώματα στα μπάνια, αλλά το να είσαι τολμηρός μπορεί να κάνει θαύματα. Πρέπει να αντιμετωπίζεις το μπάνιο όπως κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και να χρησιμοποιήσεις ένα χρώμα που αγαπάς. Ωστόσο, καλό είναι πρώτα να κάνεις δοκιμές με ένα δείγμα στον τοίχο και να προσέξεις πως αποδίδει όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τον φωτισμό.

  • Χρησιμοποίησε διαφορετικά υλικά

Μάρμαρο, ξύλο, πλακάκια, υφάσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πάντα. Και να θυμάσαι, ότι τα πλακάκια δεν χρειάζεται να είναι φωτεινά, λευκά και ομοιόμορφα. Στην πραγματικότητα, η επιλογή εκείνων με φυσικό, αναγεννημένο αποτέλεσμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις χαρακτήρα στον χώρο.