HOME SWEET HOME

5 χρώματα που κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων


JTeam

13 Αυγούστου 2024

5 χρώματα που κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων
Unsplash/R ARCHITECTURE
Αυτό δεν σημαίνει ότι μερικά χρώματα δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις καθόλου

Είναι ωραίο να εμπνέεσαι από τις τάσεις του παρελθόντος. Από όπου κι αν το πιάσεις, τα trends – ακόμα και τα πιο σύγχρονα, έχουν πινελιές από συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στο παρελθόν. Ωστόσο, είναι τελείως διαφορετικό να εκτιμάς μερικά home trends από τη δεκαετία του '80 ή '90 και άλλο τα χρώματα που επιλέγεις στο σπίτι να φαίνεται πως έχουν κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ένα σπίτι εμπνευσμένο από παλιές τάσεις, μπορεί να έχει τη γοητεία του, αλλά για πολλούς σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, ορισμένα χρώματα και χρωματικοί συνδυασμοί φέρνουν σύγχυση. Αυτό, δεν σημαίνει ότι μερικά χρώματα δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις καθόλου, απλά πρέπει να προσέξεις πώς τα ενσωματώνεις στο σπίτι, αν θέλεις οι χώροι σου να αισθάνονται μοντέρνοι.

Αυτά, είναι 5 χρώματα ή συνδυασμοί χρωμάτων που κάνουν πάντα ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο.

Μπλε ή ροζ στο μπάνιο

Εάν αγαπάς πραγματικά τη ρετρό αισθητική, τότε προφανώς και θα εντάξεις αυτά τα χρώματα στο μπάνιο σου. Διαφορετικά, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προτείνουν να τα παραλείψεις. «Δεν μιλάω για ένα χαριτωμένο, ποπ μπάνιο σε αυτά τα χρώματα. Μιλάω για την παλιά εμφάνιση της δεκαετίας του '50, όπου η μπλε τουαλέτα ταίριαζε με τον μπλε νεροχύτη που ταίριαζε με την μπλε μπανιέρα και το πλακάκι για να το συνοδεύει», λέει ο σχεδιαστής Ντάουν Ιάνο, ιδρυτής της Dawn Interiors.

Αδιάφορα παστέλ

Αυτές οι χαρούμενες αποχρώσεις, μπορούν να κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται κολλημένο στο παρελθόν, αν δεν τις χρησιμοποιείς με μοντέρνο τρόπο, σύμφωνα με την interior designer, Λόρεν Γουάλντορφ. «Η σημερινή αισθητική, ακόμα και για πιο ανοιχτά χρώματα, κλίνει προς περισσότερο κορεσμό». Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις παστέλ, τότε απλώς αύξησε τον κορεσμό και εμπότισε έναν ολόκληρο χώρο με αυτήν την απόχρωση - τοίχους, ακόμα και διακόσμηση.

Jenny.Gr
Unsplash/R ARCHITECTURE

Βαρετά μπεζ

Απλώς πες «όχι» στους μπεζ τοίχους. Αυτό είναι το μάντρα που ακολουθεί η σχεδιάστρια Μπεθ Σμιθ, για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με σύγχρονη τάση. «Οτιδήποτε μπεζ για φινιρίσματα τοίχων, ουρλιάζει παλιό», λέει.

Barbie pink

Η ζωηρή ροζ απόχρωση του περασμένου καλοκαιριού, η οποία αυξήθηκε σε δημοτικότητα λόγω της ταινίας Barbie, μπορεί ήδη να θεωρηθεί ξεπερασμένη. Όπως λέει η σχεδιάστρια Κάθι Κορμπέτ, αυτή η απόχρωση «έχει πλέον μια αίσθηση παλαιότητας».

Σκούρο πράσινο και κόκκινο

Αυτά τα χρώματα μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικά, αλλά δεν ταιριάζουν πάντα σε κάθε χώρο, μοιράζεται Κάθι Κορμέτ. «Συνιστώ στους πελάτες μου να αποφεύγουν αυτές τις αποχρώσεις με κάθε κόστος», τονίζει. Η λύση εδώ; Αν σου αρέσουν αυτά τα χρώματα, απλώς χρησιμοποίησέ τα σε διαφορετικά δωμάτια.