HOME SWEET HOME

Pinterest: 4 τάσεις διακόσμησης που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2024

Pinterest: 4 τάσεις διακόσμησης που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο
Unsplash/ Zhao Yangyang
Για ακόμα μία σεζόν το Pinterest μίλησε

Κάθε χρόνο το Pinterest δημοσιεύσει κάτι σαν μια έκθεση με τα trends που αναζήτησαν περισσότεροι οι χρήστες στην πλατφόρμα. Θέλεις να βρεις τις πιο «hot» τάσεις στο interior design για το 2024; Ε, τώρα μπορείς.

Στη φετινή έκθεση, πάντως, διακρίνουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για όλα τα πράγματα της Ιαπωνίας, για ό,τι σχετίζεται με το DIY, για το πράσινο χρώμα αλλά και για την ηρεμία και τη χαλάρωση. Σύμφωνα με το Pinterest, ο κόσμος είναι έτοιμος να ενθουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο. «Τι σημαίνει αυτό για τη διακόσμηση του σπιτιού;», μπορεί να σκεφτείς.

Και παρακάτω, θα βρεις την απάντηση μαζί με 4 τάσεις διακόσμησης που θα βλέπεις παντού του φθινόπωρο

Cozy sunrooms

Ποιος δεν λατρεύει να μπαίνει σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο, το οποίο αντανακλά τη συνολική χαρά που επικρατεί σε έναν χώρο; Εάν «πεθαίνεις» και μόνο στην ιδέα των έντονων χρωμάτων και σχεδίων, των όμορφων πολυθρόνων και μαξιλαριών στο καθιστικό, τότε δεν είσαι μόνος. Σύμφωνα με το Pinterest, οι αναζητήσεις για τα cozy, άνετα και ηλιόλουστα δωμάτια αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 930%. Το φθινόπωρο, άλλωστε, είναι η ιδανική εποχή για να κρυφτείς σε έναν κλειστό χώρο που εξακολουθεί να αφήνει το φως του ήλιου να μπαίνει μέσα.

Japanese style

Σύμφωνα με το Pinterest, ο όρος zen house αυξήθηκε κατά 405% στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2023 και Ιουνίου 2024. Ο κόσμος φαίνεται να γοητεύεται ιδιαίτερα από την ιαπωνική αισθητική, όχι μόνο στην εσωτερική διακόσμηση. Δεν είναι τυχαίο που την περασμένη σεζόν το «Japandi style» ξεχώρισε ως μια κορυφαία τάση διακόσμησης. Συνδυάζοντας αρμονικά τα πιο ξεχωριστά και αγαπημένα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής και της σκανδιναβικής κουλτούρας, το Japandi επικεντρώνεται στην ηρεμία και τη λειτουργικότητα ενός χώρου, δημιουργώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο ένα γαλήνιο vibe.

Floral διακόσμηση

Ο όρος floral διακόσμηση, καθώς και ο όρος dreamy room, έλαβαν πολλή αγάπη από το Pinterest αυτήν τη χρονιά, παρουσιάζοντας αύξηση 370% και 255%, αντίστοιχα στις αναζητήσεις. Οπότε γιατί να μη συνδυάσεις και τα δύο; Εάν σου φαίνεται παράτολμο για τα δικά σου δεδομένα, μια «ήσυχη» floral ταπετσαρία στον τοίχο, ζωηρά χρώματα στον χώρο και διάφορα μπουκέτα λουλούδια, θα σε βάλουν στο απαραίτητο mood.

Πράσινο, πράσινο και πάλι πράσινο

Ένας όρος του Pinterest που έκανε πραγματικά θραύση αυτή τη σεζόν; Η πράσινη διακόσμηση σπιτιού, η οποία αυξήθηκε κατά 2.670%. Το πράσινο, μπορεί να αξιοποιηθεί ως χρώμα συγκρατημένα και το φθινόπωρο. Είτε με μικρές πινελιές στον τοίχο, είτε με πράσινες αποχρώσεις στα έπιπλα, το πράσινο πάντα θα δίνει το κάτι παραπάνω στον χώρο σου.