HOME SWEET HOME

Φθινοπωρινή ανανέωση: Πώς να διακοσμήσεις τον καναπέ στο σαλόνι για ένα cozy αποτέλεσμα


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2024

Φθινοπωρινή ανανέωση: Πώς να διακοσμήσεις τον καναπέ στο σαλόνι για ένα cozy αποτέλεσμα
Unsplash/Kam Idris
Αυτές οι ιδέες διακόσμησης για τον καναπέ σου, θα σε βάλουν απευθείας σε φθινοπωρινό mood 

Όσο και να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο, το φθινόπωρο είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε. Η υποδοχή αυτής της εποχής που «κρύβεται», ξεκινά πάντα μέσα από το σπίτι. Καθώς αποχαιρετάμε τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι, αποσυρόμαστε στο εσωτερικό του σπιτιού και κανένα σημείο δεν μπορεί να δηλώσει θαλπωρή και άνεση, όσο ο καναπές.

Ο καναπές είναι πάντα εκείνο το μέρος όπου κάθεσαι τα βράδια για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Είναι το σημείο όπου θα σε πάρει ο ύπνος «αγκαλιά» με ένα βιβλίο μπροστά στην τηλεόραση. Είναι το σημείο όπου θα υποδεχτείς φίλους και γνωστούς και να περάσετε ένα όμορφο βράδυ. Για τους παραπάνω, και για πολλούς ακόμα λόγους, ο καναπές πρέπει πάντα να έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.

Από το layering διαφορετικών υφών μέχρι τις πινελιές γήινων τόνων, εδώ είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να «ντύσεις» τον καναπέ σου αυτό το φθινόπωρο.

  • Βάλε διάσπαρτα πολλά μαξιλάρια

Δεν υπάρχει πιο ωραία ιδέα για να διακοσμήσεις τον καναπέ, από το να βάλεις πολλά μαξιλάρια διάσπαρτα από άκρη σε άκρη. Αν το καλοκαίρι είναι για τα δροσερά λινά, τότε το φθινόπωρο είναι για τα πολυεπίπεδα μαξιλάρια με μαλακά υλικά και ζεστά υφάσματα. Λίγα βελούδινα μαξιλάρια και μπουκλέ ριχτάρια, θα κάνουν τη διαφορά.

  • Πες «ναι» στις γήινες και ζεστές αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις που μιμούνται τις φυσικές αποχρώσεις του φθινοπώρου είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα, επίσης. Η προσθήκη θερμότερων, πιο χρωματικά κορεσμένων στρωμάτων στον υπάρχοντα καναπέ σου είναι ένας ωραίος τρόπος για τη μετάβαση στις πιο δροσερές εποχές. Στο μεταξύ, οι σχεδιαστές αγαπούν να προσθέτουν και πινελιές ζεστών αποχρώσεων για να φέρουν την ουσία του φθινοπώρου στους εσωτερικούς χώρους.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy
  • Τόνισε τις καμπύλες του καναπέ

Για να μεταδώσεις τη φιλόξενη, ανακουφιστική αίσθηση του φθινοπώρου, φρόντισε να τονίσεις τυχόν καμπύλες στο στήσιμο του καναπέ σου. Εάν, για παράδειγμα, έχει στρογγυλεμένες άκρες, μην της καλύπτεις με ριχτάρια. Καθώς ο καναπές είναι ο κύριος καθιστικός χώρος του σπιτιού, είναι και το σημείο που πρέπει να το κάνει να φαίνεται ξεχωριστό.