HOME SWEET HOME

6 πράγματα που παρατηρεί πάντα ένας interior designer σε ένα βρόμικο σπίτι


JTeam

30 Αυγούστου 2024

6 πράγματα που παρατηρεί πάντα ένας interior designer σε ένα βρόμικο σπίτι
Unsplash/ Don Kaveen
Αυτά τα σημεία, συνήθως παραλείπονται κατά τον καθαρισμό στο σπίτι

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Εκείνοι που λατρεύουν να καθαρίζουν το σπίτι, το βρίσκουν σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας και εκείνοι που απλώς σιχαίνονται αυτήν τη διαδικασία. Όπως και να ‘χει, το να βρεις λίγο χρόνο στην πολυάσχολη εβδομάδα σου για να καθαρίσεις το σπίτι, είναι δύσκολο στις μέρες μας.

Πάνω στη βιασύνη, υπάρχουν σημεία/αντικείμενα που συνήθως παραλείπονται και αφήνουν τη σκληρή δουλειά σου να πάει χαμένη. Καθαρίζεις, καθαρίζεις, καθαρίζεις και πάλι υπάρχει σκόνη στο σπίτι. Κάτι φταίει, λοιπόν. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, υπάρχουν 6 βρόμικες περιοχές στο σπίτι, που πάντα παρατηρούν οι interior designers.

Τις δαχτυλιές στις συσκευές

Οι συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι αγγίζονται συχνά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δαχτυλιές και κηλίδες. Οι πιτσιλιές από το μαγείρεμα μπορούν επίσης να προσθέσουν στην ήδη υπάρχουσα βρομιά. Λίγο ξύδι και νερό, πάνω σε ένα πανί από μικροΐνες, θα σε βοηθήσει να τις απομακρύνεις.

Τα υπολείμματα σαπουνιού στο μπάνιο

Τα υπολείμματα σαπουνιού δημιουργούνται συνήθως στο ντους όταν τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε συνδυάζονται με τα μεταλλικά στοιχεία του σκληρού νερού. Ένα μείγμα από ξύδι και μαγειρική σόδα, θα δώσει λύση σε αυτό.

Τις τρίχες από κατοικίδια

Εάν έχεις κατοικίδιο, ξέρεις ότι αφήνουν παντού τρίχες, οι οποίες μπορούν να συσσωρευτούν στα έπιπλα, τα πατώματα και τα υφάσματα. Φυσικά, η ποσότητα της αποβολής τριχών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη ράτσα του κατοικίδιού, την εποχή και τη γενική υγεία του. Καλό είναι, να βουρτσίζεις τακτικά το κατοικίδιό σου και να σκουπίζεις συχνά με ηλεκτρική σκούπα στα σημεία όπου συσσωρεύονται οι περισσότερες τρίχες.

Jenny.Gr
Unsplash/ laura adai

Τα σκονισμένα δάπεδα

Το ξύλινο δάπεδο συχνά παραβλέπεται κατά τον τακτικό καθαρισμό, επειδή βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος και το φως μπορεί να μη δείχνει πως υπάρχει σκόνη εκεί. Η βρομιά, όμως, κατακάθεται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά σε σπίτια με κατοικίδια ζώα.

Τις ακατάστατες επιφάνειες

Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής, η έλλειψη σωστών τρόπων αποθήκευσης και η μη ύπαρξη καθορισμένων θέσεων για τα αντικείμενα μπορεί να συμβάλλουν στην ακαταστασία. Ιδανικά, πρέπει να εφαρμόζεις μια καθημερινή ρουτίνα τακτοποίησης και οργάνωσης των αντικειμένων στο σπίτι.

Τους βρόμικους καθρέφτες

Σε έναν πολυσύχναστο χώρο όπως το μπάνιο, δεν είναι περίεργο να υπάρχει ένα σημείο που συχνά ξεχνιέται. Και, δυστυχώς, οι καθρέφτες του μπάνιου είναι οι μεγαλύτεροι συλλέκτες βρομιάς και συχνά παραβλέπονται. Οι πιτσιλιές οδοντόκρεμας και οι κηλίδες νερού είναι συνήθεις ένοχοι σε αυτόν τον χώρο. Άλλοι καθρέφτες στο σπίτι μπορούν να συγκεντρώσουν σκόνη και δαχτυλιές, ειδικά σε χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα.