HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: 5 φυτά που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου το φθινόπωρο


JTeam

25 Αυγούστου 2024

Φενγκ Σούι: 5 φυτά που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου το φθινόπωρο
Unsplash/Collov Home Design
Το Φενγκ Σούι φαίνεται πως τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για ορισμένα φυτά

O Σεπτέμβρης είναι εδώ και μαζί του έρχονται και νέες αρχές. Οι αλλαγές, όμως, ξεκινούν κυρίως από μέσα μας και σίγουρα ξεκινούν από τις διαφοροποιήσεις που κάνουμε στον εσωτερικό μας χώρο, δηλαδή το σπίτι μας. Γι΄αυτό, εκτός από τη βελτίωση της αισθητικής του χώρου, αυτό το φθινόπωρο πρέπει να «αγκαλιάσεις» τα φυτά εσωτερικού χώρου, για να προσκαλέσεις τη θετική ενέργεια στο σπίτι σου.

Η διακόσμηση με αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου ενισχύει την ενέργεια ενός συγκεκριμένου στοιχείου του Φενγκ Σούι: του ξύλου. Το ξύλο, είναι εκείνο που φέρνει στον χώρο σου τη ζωτική ενέργεια της ανάπτυξης και της δράσης. Μπορεί επίσης, να εμπνεύσει συμπόνια, ευγένεια και ευελιξία. Και παρά το γεγονός πως υπάρχουν εκεί έξω πολλά όμορφα φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, το Φενγκ Σούι φαίνεται πως τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για ορισμένα.

Ποια είναι;

Παχίρα

Η Παχίρα ή αλλιώς «money tree», πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Επιπλέον, ο όμορφα πλεγμένος κορμός του κάνει το παραπάνω φυτό ένα υπέροχο «κόσμημα» για το σπίτι. Αν και αναπτύσσεται αργά, είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα του.

Αρέκα

Το φυτό Αρέκα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο, σε σχέση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Τα υπέροχα φύλλα του, που μοιάζουν με βεντάλια, θα χαρίσουν άπλετη τύχη στον χώρο σου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως χρειάζεται φωτεινό, έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει.

Jenny.Gr
Unsplash/Collov Home Design

Φτέρη της Βοστώνης

Η Φτέρη της Βοστώνης είναι ένα φυτό εύκολο στη φροντίδα του, και ταιριάζει τέλεια σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να υπάρχει αρκετό φως. Σε πιο μικρό μέγεθος, το συγκεκριμένο φυτό είναι ιδανικό για μικρούς χώρους ακόμα και κρεμαστό και φέρνει θετική ενέργεια και αρμονία στο σπίτι.

Τυχερό μπαμπού

Το συγκεκριμένο φυτό αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη και την προσαρμοστικότητα. Σε ό,τι αφορά στο Φενγκ Σούι, ο αριθμός των μίσχων του φυτού, έχει συμβολική σημασία. Για παράδειγμα, δύο μίσχοι υποτίθεται ότι τρέφουν τους τομείς της ζωής σου που σχετίζονται με την αγάπη και τρεις μίσχοι τρέφουν την ευτυχία σου.

Σπαθίφυλλο

Το Φενγκ Σούι φαίνεται να αγαπάει τον Κρίνο της Ειρήνης ή Σπαθίφυλλο, αυτό το φυτό που θα σε ανταμείψει με όμορφα λευκά λουλούδια, εάν το φροντίσεις σωστά. Τα λευκά στρογγυλεμένα άνθη του προορίζονται για να φέρουν καλή τύχη, ενώ τα σκουροπράσινα φύλλα του προσελκύουν τον πλούτο.