HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Vanda! Μια εξωτική ορχιδέα με φιδίσιο κορμί!


Αναστασία Τσαγκάρη

4 Ιουνίου 2017

vanda13.jpg

Συνήθως διατίθεται μέσα γυάλινο βάζο ή εντελώς γυμνόριζη  για να την κρεμάσετε στο χώρο σας.  Το γυάλινο βάζο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας που χρειάζεται το φυτό για ν' αναπτυχθεί. Εγκυμονεί όμως και πολλούς κινδύνους σε ότι αφορά τους μύκητες λόγω του κακού αερισμού του ριζικού συστήματος.

Δείτε στο video που ακολουθεί πως ποτίζουμε μια Vanda.

Παρ' ότι η εικόνα της Vanda μέσα στο γυαλί είναι εντυπωσιακή, προτιμώ τη γυμνόριζη εκδοχή της. Στον κήπο ή στην αυλή τα πράγματα είναι πολύ εύκολα καθώς μπορείτε να την κρεμάσετε σε σκιερό μέρος και απλά να την καταβρέχετε καθημερινά το καλοκαίρι. Το πότισμά της είναι ένα παιχνίδι με το νερό. Αγαπά το φως άλλα όχι την απευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως με τις πρώτες δροσιές και όταν οι βραδινές θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 12 βαθμούς θα πρέπει να μεταφερθεί σε εσωτερικό ηλιόλουστο χώρο. Φθινόπωρο και χειμώνα απαιτεί πότισμα 1 ως 2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου σας. Αν καταφέρετε να κερδίσετε το στοίχημα της επιβίωσης της Vanda στο χώρο σας, η μοναδική της ομορφιά θα σας ανταμείψει για πάρα πολλά χρόνια με πολλαπλές ανθοφορίες. 

[gallery-716981]

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα των φυτών σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants http://www.allaboutorchids.gr/ ή τη σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/allaboutorchid/

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα