Πώς θα επαναφέρουμε τον κήπο μας μέσα σε μία ώρα

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή 3 Σεπτέμβριος 2017
orchid-2667984-1920.jpg

Το να συνεφέρω τον παράδεισό μου δεν μου πήρε παραπάνω από μια ώρα. Ό,τι φυτό ήταν μισοπεθαμένο και μισοξεραμένο πήρε δρόμο. Σε ένα μήνα τα φυτώρια θα είναι γεμάτα από φθινοπωρινές προτάσεις για να ξαναδώσουμε χρώμα στο χώρο μας.

 

Σε όσα φυτά κιτρίνισαν τα φύλλα τους από το υπερβολικό πότισμα - λόγω του αυτόματου - το περιόρισα άμεσα. Ακολούθησε ένα ελαφρύ κλάδεμα που αυτή την εποχή είναι ιδανικό. Τα φυτά μας θα ξεφορτωθούν το όποιο άχρηστο φορτίο για να δώσουν την ενέργειά τους στη νέα βλάστηση.  

Έβαλα φρέσκο χώμα στην επιφάνεια κάθε γλάστρας. Ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή καθώς από τα πολλά ποτίσματα το χώμα έχει μειωθεί αλλά και έχει χάσει πολλά θρεπτικά συστατικά. 

Η επιχείρηση επαναφοράς του κήπου τελείωσε με μια μαζική θεραπεία ενυδάτωσης όλων των φυτών, δηλαδή ένα καλό βαθύ πότισμα. Αν τώρα η συλλογή σας διαθέτει είτε ορχιδέες είτε φυτά εσωτερικού χώρου ένα spa με λεμόνι ή ξύδι και νερό (διαβάστε περισσότερα εδώ) θα τα κάνει πιο καινούρια από καινούρια καθώς θα το λεμόνι/ξύδι αφαιρεί όλα υπολείμματα από τα άλατα του νερού και τη σκόνη. Όσο για το final touch, διακοσμητικά κεριά σιτρονέλας παντού γιατί τα κουνούπια είναι ακόμη εδώ!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας All About Orchids and Housplants www.allaboutorchids.gr  ή τη σελίδα All About Orchids στο Facebook .

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα