HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Κρατήστε την αίσθηση και το άρωμα του καλοκαιριού με έναν χειμωνιάτικο βασιλικό


Αναστασία Τσαγκάρη

10 Σεπτεμβρίου 2017

mistikakipou-vassilikos.jpg

Ο χειμωνιάτικος ή αλλιώς αγιορείρικος βασιλικός είναι μια ποικιλία, που όχι μόνο αντέχει στην παγωνιά του χειμώνα, άλλα μπορεί με κατάλληλη φροντίδα, να ζήσει αρκετά χρόνια σε αντίθεση με τα μονοετή αδέλφια του. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακός στην όψη όσο η μπάλα του σγουρού βασιλικού αλλά σίγουρα είναι πιο ανθεκτικός.


Όπως όλες οι υπόλοιπες ποικιλίες, έτσι και ο χειμωνιάτικος βασιλικός θέλει τώρα το φθινόπωρο ημισκιερές θέσεις. Όμως τους κρύους μήνες του χειμώνα θα πρέπει να μεταφερθεί σε ηλιόλουστη θέση προστατευμένη από το βοριά και την παγωνιά. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μην παραλείπετε το κορφολόγημα για να διατηρήσει το σχήμα  του και να παραμείνει φουντωτός.

[gallery-717464]


Χωρίς να θέλω να μπω στα χωράφια της μαγειρικής, μερικά φυλλαράκια βασιλικού πάνε τέλεια με τα περισσότερα φρέσκα ή μαγειρεμένα φαγητά και φυσικά αποτελεί τη βάση για την αγαπημένη όλων σάλτα pesto!

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας All About Orchids and Housplants  www.allaboutorchids.gr  ή τη σελίδα All About Orchids στο facebook https://www.facebook.com/allaboutorchid/.

Από την Αναστασία Τσαγκάρη