Χίλιες και μια ιδέες για να γίνει η κολοκύθα μέρος της φθινοπωρινής μας διακόσμησης και μετά το Halloween

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή 29 Οκτώβριος 2017
pumpkindeoc10-1.jpg

Σε κάθε περίπτωση, είτε αποφασίσετε να τη φάτε είτε όχι, πριν τη διακοσμήσετε κάπου στο χώρο σας θα πρέπει να την αποξηράνετε είτε ολόκληρη, είτε τη φλούδα της. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Την πλένετε με νερό και σαπούνι, την περνάτε με ξύδι για να σκοτωθούν οι παθογόνοι οργανισμοί και ύστερα την αφήνετε στον ήλιο για τρεις εβδομάδες περίπου. Τέλος την περνάτε με ένα σπρέι αδιαβροχοποίησης  για γυαλάδα και προστασία.

Από κει και πέρα οι επιλογές σας είναι άπειρες.

Δείτε το gallery που ακολουθεί.

 

Η δική μου επιλογή η κολοκύθα ως γλάστρα. Βάλτε στον πάτο της αποξηραμένης κολοκύθας χαλίκια για αποστράγγιση και μετά προσθέστε χώμα και τα φυτά της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως κασπώ  τοποθετώντας ολόκληρη τη γλάστρα μέσα στην κολοκύθα. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα Χρυσάνθεμα και η Καλούνα δένουν τέλεια με την κολοκύθα. 

Δείτε το gallary που ακολουθεί.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα