HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τρεις λόγοι για να πείτε όχι στα κομμένα λουλούδια


Αναστασία Τσαγκάρη

28 Ιανουαρίου 2018

flowers4.jpg
  • Τα περισσότερα κομμένα λουλούδια διατηρούνται σε ψυγείο, τυχαίο άραγε; Μόλις βρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου οι μέρες τους είναι μετρημένες από μια έως τρεις. Αν επιμένετε στην αγορά κομμένων λουλουδιών, τουλάχιστον προτιμήστε αυτά που τα ανθοπωλεία τα έχουν εκτός ψυγείου, είναι πιο ανθεκτικά.
  • Η αλλαγή του νερού στο βάζο πρέπει να γίνεται σχεδόν καθημερινά, διαφορετικά το νερό μυρίζει άσχημα και αναπτύσσονται χιλιάδες παθογόνοι οργανισμοί που οδηγούν τα φυτά γρηγορότερα στη σήψη. Λίγη χλωρίνη στο νερό μπορεί να βοηθάει αλλά δεν μας απαλλάσσει από αυτόν τον μπελά που απαιτεί χρόνο. Αντιθέτως το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου συνήθως γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ακόμη και τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες. 
  • Υψηλό κόστος. Μια πλούσια ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20 ευρώ. Ξέρετε πόσα ανθοφόρα φυτά μπορείτε να αγοράσετε με 20 ευρώ που θα σας χαρίσουν άνθη για μήνες; Φυσικά δεν θα σας τα μαρτυρήσω όλα σήμερα. Κάτι πρέπει να έχω να γράψω την επόμενη Κυριακή!
  •  

[gallery-718169]

 

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube