HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Δώστε ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο σας με ανθοφόρα φυτά που στοιχίζουν λιγότερο από 20 ευρώ


Αναστασία Τσαγκάρη

4 Φεβρουαρίου 2018

thumbnail-7.jpg

Phalaenopsis

Top επιλογή, μία ορχιδέα Phalaenopsis. Δεν υπάρχει πιο παρεξηγημένο φυτό από την ορχιδέα. Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι είναι ακριβή και δύσκολη. Κανένα άλλο όμως φυτό δεν διατηρεί τα εντυπωσιακά άνθη του τόσο καιρό. Μια νέα ορχιδέα από το ανθοπωλείο μπορεί να παραμείνει ανθισμένη τουλάχιστον τρεις μήνες ενώ όσοι έχουμε τη χαρά και την τύχη να βιώσουμε ολόκληρο τον κύκλο της ανθοφορίας της θα χαρούμε τα άνθη της για περίπου 6 μήνες από τη στιγμή που θα ανοίξει το πρώτο μπουμπούκι μέχρι που θα πέσει το τελευταίο. Και όλο αυτό το μεγαλείο από 12 έως 20 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του φυτού. Ακόμη και αν σας μαραθεί, με δύο ορχιδέες τη χρονιά έχετε λουλούδια στο σπίτι 365 ημέρες το χρόνο. Κυκλοφορεί στα ανθοπωλεία χειμώνα καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της, όσο είναι ανθισμένη δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα καλό πότισμα. Για τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αφρικανική Βιολέτα

Αφρικανική Βιολέτα. Πολύ αγαπημένο και εύκολο φυτό. Το διακριτικό της μέγεθος ταιριάζει σε όλους του χώρους. Στο τραπεζάκι του σαλονιού, στην κουζίνα, στο γραφείο ή όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας. Κυκλοφορεί σε πολλά girly χρώματα ενώ έχει παρατεταμένη ανθοφορία. Λίγο νεράκι, καλή αποστράγγιση και ένα φωτεινό σημείο προστατευμένο από τις ακτίνες του ήλιου είναι όλα όσα χρειάζεται.

Σπαθίφυλλο

Σπαθίφυλλο. Η απόλυτη επιλογή για όσες τους αρέσει να ποτίζουν τα φυτά. Μπορεί τα άνθη του να μην είναι τόσο εντυπωσιακά αλλά είναι τόσο εύκολο στην φροντίδα του που θα το λατρέψετε. Του αρέσει το νερό και μόλις στεγνώσει σας το δείχνει αμέσως κατεβάζοντας τα μούτρα του. Κυκλοφορεί σε όλα τα μεγέθη ώστε να μπορεί να βολευτεί είτε πάνω στο γραφείο σας ή να γεμίσει το χώρο στο σαλόνι.

Μπιγκόνια

Μπιγκόνια. Αν σας αρέσουν οι αποχρώσεις του ήλιου, η μπιγκόνια είναι η απόλυτη επιλογή. Οι ποικιλίες της αμέτρητες, εύκολη και βολική για κάθε χώρο. Aνάμεσα στη μεγάλη ποικιλία των χρωμάτων ξεχωρίζουν, το κόκκινο, το ροζ και το πορτοκαλί για μακροβιότερη ανθοφορία, ενώ το κίτρινο, το δίχρωμο και το λευκό για λιγότερη.

Βολβοί εποχικής άνθησης

Last but not least. Βολβοί εποχικής άνθησης. Θα βρείτε βολβούς κάθε εποχή του χρόνου για να τοποθετηθούν διακριτικά όπου εσείς επιλέξετε. Τα άνθη τους δεν διαρκούν πολύ - περίπου ένα μήνα - αλλά στοιχίζουν λιγότερο από ένα ματσάκι λουλούδια και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα. Η τάση στη διακόσμηση είναι να βρίσκονται τοποθετημένοι σε γυάλες. Το θέαμα είναι μαγικό. Όταν απανθίσουν και πριν τους πετάξετε, σκεφτείτε μήπως τους φυλάξετε για την επόμενη χρονιά.

[gallery-718197]

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube