Το πιο εύκολο ανθοφόρο φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
daisies8.jpg

Η μαργαρίτα σας θα χρειαστεί μια ηλιόλουστη θέση για να σας χαρίσει πολλαπλές ανθοφορίες από τώρα και μέχρι να πέσουν οι θερμοκρασίες, κάπου στα μέσα του φθινοπώρου. Μην παραλείπετε να αφαιρείτε τα μαραμένα λουλούδια, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε ανθοφορίας κλαδεύετε ελαφρά τις κορυφές της καθώς ευνοείται η εμφάνιση πολλών νέων ανθέων. Φυσικά καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας δεν πρέπει να παραλείπουμε τη λίπανση με υδατοδιαλυτό, κατά προτίμηση, λίπασμα για ανθοφόρα φυτά.

Το καλοκαίρι η μαργαρίτα σας θα διψάει πάρα πολύ, για αυτό θέλει σχεδόν καθημερινό πότισμα. Αν αποφασίσετε να τη μεταφυτεύσετε άμεσα σε μεγαλύτερη γλάστρα φροντίστε για την καλή αποστράγγιση τοποθετώντας στον πάτο της γλάστρας λέκκα - διογκωμένη άργιλο - που θα βγείτε σε όλα τα κέντρα κήπου. Τέλος παρότι η μαργαρίτα θεωρείται ευαίσθητη στην παγωνιά, η προσωπική μου εμπειρία  είναι ακριβώς η αντίθετη. Σε κάθε περίπτωση μια προστασία τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα επιβάλλεται.

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα