HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Ιβίσκος, το απόλυτα κλασσικό κομμάτι κάθε λουλουδοσυλλογής


Αναστασία Τσαγκάρη

24 Ιουνίου 2018

hibiscous2.jpg

Τώρα το καλοκαίρι θέλει πολύ νερό αλλά είναι από τα φυτά που δύσκολα θα σαπίσετε από το υπερβολικό πότισμα. Ακόμη και αν τον ξεχάσετε απότιστο θα σας το συγχωρέσει πολύ σύντομα μετά από ένα βαθύ πότισμα. Ο ιβίσκος είναι φυτό που θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να τον ξεκάνετε.

Το βασικό του πρόβλημα είναι το κρύο τον χειμώνα. Μόλις η θερμοκρασία πέσει εκεί γύρω στο μηδέν "καίγεται" αν δεν προστατευθεί, όμως θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του την ερχόμενη άνοιξη. Αν ο ιβίσκος σας είναι μικρό φυτό, τις δύσκολες μέρες του χειμώνα πρέπει να μεταφερθεί σε πολύ καλά προστατευμένο από το κρύο χώρο ή να σκεπαστεί με ειδικό πανί παγοπροστασίας.

Νωρίς την άνοιξη και μόλις τον δείτε να βγάζει νέα φυλλαράκια, ξεκινήστε τη λίπανση με ισορροπημένο λίπασμα 20 20 20 για να χαρείτε τα άνθη του μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Ο ιβίσκος δεν είναι ιδιαίτερα αρρωστιάρης συγκριτικά με άλλα φυτά. Μελίγκρα και κάμπιες οι βασικοί εχθροί του, τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε με βιολογικά εντομοκτόνα.

[gallery-718578]

Αν έχετε επιχειρήσει στο παρελθόν να τα βρείτε μαζί του και δεν τα έχετε καταφέρει σας συστήνω να δοκιμάσετε πάλι. Όταν ο ιβίσκος εγκλιματιστεί στο χώρο μας και δυναμώσει με τα χρόνια, θα σας δώσει μεγάλη αισθητική ικανοποίηση με ελάχιστη φροντίδα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα