Πανσές, ιδανική επιλογή για ένα ολάνθιστο ανοιξιάτικο μπαλκόνι

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019
thumbnail_image002.jpg

Ο Πανσές είναι από τα πιο αγαπημένα μου φυτά πρώιμης ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Η χρωματική ποικιλία δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα με άλλα ανθοφόρα που κυκλοφορούν αυτή την εποχή. Η αγορά είναι γεμάτη από μονόχρωμους, δίχρωμους αλλά και εντυπωσιακά πολύχρωμους πανσέδες. Ιδανική επιλογή για να φτιάξετε όμορφα καλάθια, να στολίσετε την επιφάνεια μιας μεγάλης γλάστρας αλλά και για να τους φυτέψετε μόνους τους σε παρτέρια.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας να θυμάστε ότι ο πανσές αγαπά το φως για να σας δώσει πλούσια ανθοφορία. Αυτό βέβαια δεν σας απαλλάσει από την υποχρέωση της τακτικής λίπανσης όσο διαρκεί η ανθοφορία τους, δηλαδή μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. 

Αν αποφασίσετε να μπείτε στη διαδικασία της μεταφύτευσης χρησιμοποιήστε κοινό φυτόχωμα και μη ξεχάσετε να αφήσετε χώρο ανάμεσα στα φυτά για καλύτερο αερισμό. Μόλις τα άνθη τους μαραθούν τα αφαιρείτε για να βγουν τα επόμενα. Τέλος ο πανσές δεν θα σας παιδέψει πολύ με εντομολογικές προσβολές γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό. Εγώ τους έβαλα ήδη στην αυλή μου (δείτε εδώ σχετικό βίντεο).

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.