HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

 Αγαπημένα φυτά σε ρόλο πρωταγωνιστή στη σκηνή της Πασχαλινής μας διακόσμησης


Αναστασία Τσαγκάρη

21 Απριλίου 2019

thumbnail.jpg

Το Πασχαλινά καλάθια δεν περιλαμβάνουν μόνο σοκολατένια αυγά, τσουρέκια και κουλούρια αλλά και πανέμορφα αρωματικά ανθοφόρα φυτά. Αυτή την εποχή οι ανοιξιάτικοι βολβοί είναι στο φόρτε τους με τον Υάκινθο σε ρόλο πρωταγωνιστή. Θα τον βρείτε σε διάφορα χρώματα, από ανοικτά παστέλ μέχρι έντονα σκούρα. Τοποθετείστε τους υακίνθους σε ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι στο κέντρο του τραπεζιού ή σε μικρές γωνιές του σπιτιού επιλέγοντας δοχεία από φυσικά υλικά. Μπορείτε να δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα διακοσμώντας τους βολβούς με χρωματιστές πασχαλινές κορδέλες. Ενώ αν είστε τολμηρές, μπορείτε να τους βάλετε μέσα σε γυάλινα βάζα προσθέτοντας διακοσμητικές πέτρες στη βάση του δοχείου, ώστε ο βολβός να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Οι ρίζες του μοιάζουν με μεταξωτές κορδέλες προσδίδοντας έτσι μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο μας.

Η λεβάντα δεν πρέπει να λείπει από την Πασχαλινής μας διακόσμησης καθώς πάει παντού. Σε μικρό μέγεθος μπορεί να μπει σε κάθε φωτεινό χώρο του σπιτιού. Θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα σε μέρη όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Σε μεγάλο μέγεθος θα βρει τη θέση της στο μπαλκόνι, στην αυλή σας ή στον κήπο σας καθώς έχει εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον ήλιο. Επιλέξτε διακοσμητικά κασπώ από φυσικά υλικά όπως ξύλο, ψάθα κτλ ή μεγάλες πήλινες γλάστρες. Δένουν αρμονικά με κάθε χώρο και επιτρέπουν στα φυτά μας να αναπνέουν. Αυτή την εποχή τα άνθη της είναι στα φόρτε τους. Όταν ξεραθούν απλά κόψτε τα και κάντε τα μέρος της εσωτερικής διακόσμησης του χώρου σας.

Τέλος από το τρίπτυχο της Πασχαλινής διακόσμησης δεν μπορεί να απουσιάζει η Πασχαλιά. Από τότε που τη φύτεψα στον κήπο τρελαίνομαι να ξυπνώ το πρωί και να απολαμβάνω το άρωμά της. Αυτή την εποχή θα τη βρείτε πολύ εύκολα σε μεγάλα φυτώρια. Κοστίζει ελάχιστα γύρω 10-12 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός της. Αν είστε από τις τυχερές που έχουν κήπο, μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στη γη για να αναπτυχθεί είτε σαν δέντρο, είτε σαν θάμνος. Η επιλογή είναι δική σας. Όπως και να έχει, είτε στη γλάστρα είτε στο χώμα, το επόμενο Πάσχα θα τη βρει ανθισμένη και θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε όμορφες συνθέσεις για το χώρο σας ή απλά να απολαύσετε το μεθυστικό άρωμά της.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.