Πως θα ποτίζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου όταν θα λείπουμε διακοπές

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
watering.jpg

Πάντα πριν φύγω για διακοπές το θέμα του ποτίσματος των φυτών εσωτερικού χώρου είναι το μεγάλο μου άγχος. Με τα φυτά εξωτερικού χώρου το πρόβλημα έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Η λύση είναι μια. Το αυτόματο πότισμα. Αν δεν έχετε, σας συστήνω να βάλετε άμεσα. Θα ξενοιάσετε μια για πάντα. Απλά επειδή πιστεύω ότι τα φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες σε νερό και δεν μπορούν να είναι όλα μαζί στο αυτόματο, ρυθμίστε πολύ προσεκτικά το χρόνο ποτίσματος αλλά και τη ροή του νερού στα μπεκ για να μην σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις... και φυσικά μην ξεχνάτε να αλλάζετε την μπαταρία μια φορά το χρόνο.

Πάμε τώρα να δούμε τι θα κάνετε με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι πλειοψηφία τους αντέχει μια εβδομάδα χωρίς νερό. Ποτίστε τα όλα πολύ καλά λίγο πριν φύγετε και όταν γυρίσετε θα σας περιμένουν με ανυπομονησία για ένα δροσερό μπάνιο. Στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αφήστε ένα παράθυρο ανοιχτό για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Αν τώρα είστε από τους τυχερούς που θα λείψουν πάνω από δέκα μέρες έχω να σας προτείνω έναν ευρηματικό τρόπο ώστε τα φυτά σας να ποτίζονται κατά την απουσία σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το ανταλλακτικό από μια σφουγγαρίστρα με μικροίνες. Θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία βήμα βήμα όπως εγώ την εφαρμόζω στις ορχιδέες μου.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!