HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φτιάχνουμε υπέροχα βάζα με λουλούδια με τρία απλά βήματα


Αναστασία Τσαγκάρη

27 Οκτωβρίου 2019

Φτιάχνουμε υπέροχα βάζα με λουλούδια με τρία απλά βήματα

Μπορεί να μην αγαπώ τα κομμένα λουλούδια, όμως ένα όμορφα στολισμένο βάζο έχει τη γοητεία του. Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα, βήμα πως μπορείτε να φτιάξετε όμορφες συνθέσεις με λουλούδια για να διακοσμήσετε το χώρο σας. 

jenny.gr

Βήμα πρώτο. Επιλέξτε το σωστό δοχείο ανάλογα με τη σύνθεση που θέλετε να. δημιουργήσετε. Κούπες και κανάτες ιδανικές για συνθέσεις που αποτελούνται από ένα είδος λουλουδιού. Για συνθέσεις με μεγάλα λουλούδια και αρκετό φύλλωμα επιλέξτε μεγάλα δοχεία στη λογική του κουβά. Τέλος τα ψηλά και στενά δοχεία είναι ιδανικά για συνθέσεις με ψηλά σπειροειδή λουλούδια. 

Βήμα δεύτερο. Διαλέξτε τα λουλούδια σας. Επιλέξτε το κεντρικό λουλούδι και μετά τα δευτερεύοντα που δεν πρέπει να είναι τόσο εντυπωσιακά όσο το κεντρικό. Διαφορετική υφή και σχήμα στα λουλούδια θα δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Βήμα τρίτο. Επιλέξτε το φύλλωμα. Εδώ σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τρεις 

διαφορετικού τύπους φυλλώματος με ποικιλία στην υφή.  Ξυλώδεις φύλλωμα για  να καθορίσετε το μέγεθος και το σχήμα της σύνθεσης. Στη συνέχεια αναζητήστε φύλλωμα που θα δώσει όγκο όπως ευκάλυπτο ή αγιόκλημα. Τέλος διακοσμητικό φύλλωμα σε αντίθετο σχήμα ή χρώμα όπως φύλλα τριανταφυλλιά, γιασεμί ή άλλα αναρριχητικά φυτά.

jenny.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplantsή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!