HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την Άνοιξη


Αναστασία Τσαγκάρη

1 Μαρτίου 2020

Προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την Άνοιξη

Αρχές της άνοιξης πάντα με πιάνει πανικός. Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην ξεχυθώ στα φυτώρια για νέες αγορές καθώς ο Μάρτης πολύ σπάνια δεν επιβεβαιώνει την κακή του φήμη. Πρέπει λοιπόν να συγκρατηθώ και να ασχοληθώ με την προετοιμασία της αυλής. Όποιος και αν είναι ο χώρος σας, μπαλκόνι, βεράντα, αυλή ή κήπος έχετε μπόλικες δουλειές. 
jenny.gr

Ξεκινήστε με μια σύντομη επιθεώρηση του χώρου σας για να εκτιμήσετε τις απώλειες του χειμώνα που πέρασε. Μη λυπηθείτε να ξεφορτωθείτε τα κουρασμένα και τα ταλαιπωρημένα φυτά. Σε λίγο καιρό τα φυτώρια θα είναι γεμάτα ολόφρεσκα λουλούδια. Ευκαιρία λοιπόν να ξεκινήσετε μια λίστα νέων αγορών. 
'Όσα φυτά δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χρονιά, ίσως και να μην ήταν τα κατάλληλα για το χώρο σας. Όσα επιβίωσαν, χρειάζονται επειγόντως ένα "Plant Beute". Αφαιρούμε ότι ξεραμένο ή καμένο υπάρχει, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα ανθοφόρα, σε περίπτωση που αυτή την περίοδο σχηματίζουν άνθη. Σκαλίζουμε λίγο το χώμα για καλύτερο αερισμό

 

jenny.gr

 

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μεταφυτεύσεις. Η αλλαγή γλάστρας είναι ωφέλιμη για τα φυτά ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει και το χώρο μας. Πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, για να έχουν την ευκαιρία τα φυτά μας να επωφεληθούν στο έπακρο από ένα καινούριο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, υπόστρωμα. Πάντα να επιλέγετε το κατάλληλο χώμα ανάλογα με το είδος τους και πήλινες γλάστρες για καλύτερο αερισμό. Πρόσθεσε λοιπόν στη λίστα αγορών σας νέες γλάστρες και χώμα.
Tip. Δεν μεταφυτεύουμε φυτά που φέρουν μπουμπούκια. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε λίγο χώμα στην επιφάνεια της παλιάς γλάστρας και αναβάλετε τη μεταφύτευση για μετά το τέλος της ανθοφορίας.
 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube