HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τρεις απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τις εντομολογικές προσβολές


Αναστασία Τσαγκάρη

26 Απριλίου 2020

Τρεις απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τις εντομολογικές προσβολές
H άνοιξη είναι εδώ και μαζί της κουβαλάει εκτός από χρώματα και αρώματα, ανεπιθύμητους επισκέπτες έτοιμους να κατασπαράξουν τα τρυφερά μέρη των φυτών μας.  Οι εντομολογικές προσβολές είναι σε έξαρση καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα.
jenny.gr
 
Τρία είναι τα βασικά όπλα απέναντι στον εχθρό. Πρώτο μας όπλο η Παρατήρηση. Αποκτήστε την καλή συνήθεια να παρατηρείτε τα φυτά σας όταν τα ποτίζετε. Αν εντοπίσετε τον εχθρό στην αρχή τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Μικροσκοπικά έντομα, ιστός αράχνης, δαγκωματιές στα φύλλα είναι μερικά από τα ύποπτα συμπτώματα. Δεύτερο σας όπλο το Νερό. Αν δείτε τον εχθρό ξεπλύνετε πολύ καλά το φυτό σας. Θα απαλλαγείτε από αυτόν πριν προλάβει να πολλαπλασιαστεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον για δυο με τρεις φορές ακόμη κάθε επτά ημέρες περίπου. Αν ο εχθρός επιμένει πάμε σε πιο ισχυρά όπλα. Θερινός Πολτός ή Εντομοκτόνα κατά περίπτωση. Ο θερινός πολτός είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό βιολογικό εντομοκτόνο.
 
Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στα έλαια που περιέχει ικανά να σκοτώσουν αφίδες, ακάρεα και ψώρες χωρίς να μας απαλλάσσουν από τα επωφελή έντομα. Η χρήση χημικών εντομοκτόνων πρέπει να γίνεται μετά από σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης και εφόσον είναι απολύτως απαραίτητα. Επιβαρύνουν και εμάς και το περιβάλλον. Τέλος δεν είμαι υπέρ των αυτοσχέδιων σκευασμάτων. Λάθη στις αναλογίες μπορεί να κάψουν τα φυτά μας. 
 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.